Home

Hartelijk welkom bij Garden of Chi!
School voor Zhan Zhuang Kung in Amsterdam

Door onze zittende, drukke manier van leven, omgeven door stress, prikkels en vervuiling hebben wij extra aandacht en zelfzorg nodig om vitaal, gezond en in harmonie te blijven. Wil je samen trainen, energie, vitaliteit, welzijn, bewustzijn en gezondheid ontwikkelen in een sfeer van rust en plezier? Kom en neem een proefles Zhan Zhuang Kung (Chi Kung / Qi Gong)  in Amsterdam. Deze rustige, oosterse bewegingsleer kan je veel bieden.

Garden of Chi is opgericht door Cosima Scheuten. Garden of Chi geeft lessen in Zhan Zhuang Kung, deze eenvoudige en rustige oefeningen behoren tot de traditionele Chinese geneeskunde en hebben bij regelmatige herhaling een grote, versterkende en helende kracht. Zhan Zhuang wordt vaak vertaalt als: “staan als een boom” of “staan als een paal”, stille en uitdagende houdingen vormen de kern van Zhan Zhuang Kung.

Je bouwt ermee jouw interne systeem op, meer chi (energie) en een betere stroom van chi. En dat is een mooie basis voor jouw leven, een basis die je ook goed kunt gebruiken voor de ‘internal martial arts’ (krijgskunsten), ‘healing arts’ (waaronder acupunctuur, shiatsu) en vele spirituele tradities.

Gevorderde leerlingen beoefenen Zhan Zhuang Kung, aangevuld met stapoefeningen en bewegingen uit de gevechtskunsten Tai Chi (gebaseerd op de minivorm van master Lam Kam Chuen) en Da Cheng Chuan. Wij doen dat zacht, langzaam en voelend. Het doel is om onder andere co-ordinatie, houding, beweging, waarneming, kalmte, energiestroom, bewustwording, timing te ontwikkelen en het interne werk te leren. In alle lessen ligt de focus op plezier, gezondheid en energieontwikkeling, wij geven geen lessen in ‘vechten’ en trainen dat ook niet – onze focus ligt op de gezondheidsaspecten.

Cosima is geautoriseerd Zhan Zhuang Kung instructeur in de lineage van master Lam Kam Chuen en onder ander gediplomeerd als bewegingstherapeute. Wil je graag ervaren wat Chi Kung voor je kan doen? Kom, gewoon doen.

Meld je aan voor een proefles, je bent van harte welkom.

 

Zhan Zhuang Chi Kung (Qi Gong) en Tai Chi training in Amsterdam