Home

Hartelijk welkom bij Garden of Chi!
School voor Zhan Zhuang Kung in Amsterdam


Door onze zittende, drukke manier van leven, omgeven door stress, prikkels en vervuiling hebben wij extra aandacht en zelfzorg nodig om vitaal, gezond en in harmonie te blijven. Wil je samen trainen, energie, vitaliteit, welzijn, bewustzijn en gezondheid ontwikkelen in een sfeer van rust en plezier? Kom en ervaar Zhan Zhuang Kung (Chi Kung / Qi Gong)  in Amsterdam. Deze rustige, oosterse bewegingsleer kan je veel bieden.

Garden of Chi is opgericht door Cosima Scheuten. Garden of Chi geeft lessen in Zhan Zhuang Kung, deze eenvoudige en rustige oefeningen behoren tot de traditionele Chinese geneeskunde en hebben bij regelmatige herhaling een grote, versterkende en helende kracht. Zhan Zhuang wordt vaak vertaalt als: “staan als een boom” of “staan als een paal”, stille en uitdagende houdingen vormen de kern van Zhan Zhuang Kung.

Je bouwt ermee jouw interne systeem op, meer chi (energie) en een betere stroom van chi. En dat is een mooie basis voor jouw leven, een basis die je ook goed kunt gebruiken voor de ‘internal martial arts’ (krijgskunsten), ‘healing arts’ (waaronder acupunctuur, shiatsu) en vele spirituele tradities.


Nieuws:
Cosima stopt per 1 juni 2019 tijdelijk met het geven van de wekelijkse lessen en neemt voor nog onbepaalde tijd een time-out om de batterij weer op te laden, te herstellen, te studeren, intensief te trainen en zich verder te verdiepen in de arts. Ook zal zij haar visie en plannen uitwerken, zodat zij jullie na haar time-out nog veel meer kan bieden. Alle plannen houden wij nog even stil, maar ik kan alvast verklappen, het gaat leuk worden! Houd de website in de gaten, in 2020 lees je hier over de mooie nieuwe plannen.

Wat is er wel?

  • Alle afgesproken workshops gaan natuurlijk gewoon door
  • De training voor leraren (in spe)
  • De workshop met master Lam
  • Alle 55+ ochtend lessen voor ouderen gaan door …
    onder bezielde leiding van Rob de Jong, Meta Prins en Sara Schrijvers.
  • Een aantal lesgroepen traint zelfstandig met elkaar door (di avond, do avond, zondagen)

 

 

 

Zhan Zhuang Chi Kung (Qi Gong) en Tai Chi training in Amsterdam