Blog: Chinees horoscoop

Op 16 februari 2018 begint het jaar van de aarde hond.

Ben je benieuwd naar het Chinese horoscoop? De Chinese astrologie kent 12 dierenriemen (rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, schaap of geit, aap, haan, hond en zwijn), de krachten van Yin & Yang, 5 elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en negen feng shui getallen. Elk jaar wordt aan één dier en één element toegeschreven, het element heeft veel invloed op het verloop van het jaar. De Chinese astrologie gaat ervan uit, dat het dier van je geboortejaar een diepgaande invloed op je persoonlijkheid en je lot heeft. Naast het element van het geboortejaar, kun je op basis van je geboortejaar plus je geslacht ook nog een feng shui (kua) element en getal berekenen. Je feng shui element vertelt veel over jou, het element van je geboortejaar over het betreffende jaar, zij verschillen vaak van elkaar.

De rekenmethode om je feng shui (kua) getal te achterhalen is eenvoudig: tel de laatste twee cijfers van je geboortejaar op tot de uitkomst één enkel cijfer is. Bij voorbeeld: 1968 = 6 + 8 =14, 1 + 4 = 5. Mannen trekken dit getal af van 10 (10 – 5 = 5). Het getal voor een in 1968 geboren man is 5. Vrouwen tellen bij het verkregen getal 5 op (5 + 5 =10, 1 + 0 =1). Het getal voor een in 1968 geboren vrouw is 1. Het getal dat je hebt berekend is ook je persoonlijke geluksgetal! Nu kun je je persoonlijke (kua) element vaststellen: 1 = water. 2, 5, 8 = aarde. 3, 4 = hout. 6, 7  = metaal. 9 = vuur.

In onderstaande tabel kun je opzoeken welk dier je bent en welk element je geboortejaar regeerde. Let wel op als je in januari of februari bent geboren, want het Chinese jaar begint pas tussen 21 januari en 20 februari! Met jouw geboortedatum, geslacht, je geboorteplaats en het tijdstip van je geboorte weet een Feng Shui master / Chinees astroloog voldoende om te berekenen wat het nieuwe jaar voor jou betekent. Zo kan worden voorspelt wat het nieuwe jaar aan processen voor je brengt: wat gaat makkelijk, wat niet, wat is een goed moment of hemelrichting voor een bepaalde actie of thema. Ook ontvang je tips hoe je een proces kunt beïnvloeden. Bij de berekening wordt ook rekening gehouden met aspecten zoals yin en yang (oneven/even) jaren, het uur van de dag, locatie en het seizoen.

Het klinkt wellicht allemaal ingewikkeld, in loop van tijd zal je echter ontdekken wat je training in mijn Chi Kung lessen met yin en yang, de elementen, bagua, feng shui, de seizoenen en het Chinese horoscoop te maken hebben en kun je zelf steeds meer voorspellen. Je leert ook hoe je je huis in kunt richten zodat het de energie van je persoonlijke element (en daarmee jou!) versterkt. Zo helpt de kennis die je opdoet in mijn Chi Kung lessen je in het dagelijks leven bij de keuze van je voeding, inrichting van je huis, werk, relaties en het creëren van een voor jou zo voedend en gezond mogelijk leven.

Ik wens je een gelukkig jaar toe en goede chi!
Wat brengt 2018 het jaar van de aarde hond voor je?

jaar dier element