2016 Herfst


Herfstweek in Duitsland
Thema:
bewegen in harmonie / stillness in motion – motion in stillness
Chi Kung & Tai Chi

Datum: 27 augustus – 3 september 2016
Trainer: Cosima Scheuten
Locatie: 
Duitsland, Niedersfeld (3 – 3,5 uur rijden vanaf Amsterdam)

Deze week is VOL geboekt. Er staan meer dan tien mensen op de wachtlijst.Een week opladen en bewegen in harmonie, gebaseerd op Zhan Zhuang Chi Kung en bewegingen uit de Tai Chi miniform van master Lam. In tegenstelling met de 5 elementen week en de Yin & Yang week waarin behoorlijk veel theorie zit, zijn wij in deze week vooral bezig met trainen: doen, ervaren, en flow vinden. De meeste tijd besteden wij aan Tai Chi.

Deze week is geschikt voor beginners en gevorderden, die willen ervaren hoe het is om een week intensief te trainen en willen leren hoe zij een volle ‘flow’ van Chi in hun beweging kunnen brengen. Plezier, innerlijke harmonie, rust en balans staan hierbij voorop, en er is veel aandacht voor houding, alignment, ademhaling. Wij bouwen de bewegingen langzaam op, zodat iedereen mee kan doen. Door langzame en aandachtige herhaling verdiepen en verfijnen wij de zachte bewegingen, bouwen wij ‘flow’ op en proeven wij zachtjes aan de martiale toepassing zodat je bij elke stap weet wat je doet en waarom.

Wij laden onze batterij in de ochtend op met Chi Kung, en bewegen dan onze energie met de rustige Tai Chi vorm, die wij herhalen en verfijnen tot je helemaal uit je hoofd en tot rust kunt komen. Je geest kan dan rusten en tegelijk bijzonder helder worden. Na zo een week kun je er weer tegenaan!

Kom je mee? Van harte welkom!


Training & en tijd om te rusten

Wij starten de Chi Kung & Tai Chi retraite week op zaterdag avond met een eerste bijeenkomst na het avondeten. Van zondag t/m vrijdag trainen wij in de ochtend, inclusief een theepauze ca 4 uur Chi Kung & Tai Chi. Tussen lunch (13:00 uur) en avondeten (18:00 uur) heb je vrije tijd voor een heerlijke wandeling of om uit te rusten. Na het avondeten ronden wij de dag samen af met een uur rustige training of meditatie. Zaterdag ochtend kun je nog lekker uitslapen, ontbijten, vakantie vieren en lunchen voor je vertrek. Afhankelijk van het weer en de groep trainen wij zo veel mogelijk buiten.

Kosten Chi Kung (Qigong) & Tai Chi retraite / workshop *:

Verblijfskosten en eten: 259 euro per persoon,
inclusief 7 nachten in een eenpersoonskamer met eigen badkamer (douche/toilet), alle maaltijden in de locatie, koffie, thee. Exclusief 2 euro per nacht en persoon toeristenbelasting. Reiskosten zijn niet inbegrepen. Voor een tweepersoonskamer geld een kleine korting.
Training: 240 euro voor mensen met een laag inkomen. 330 euro voor mensen met een gemiddeld of hoger inkomen.

Tip: klik op een foto voor een vergroting!

Aanmelden
Wil je mee? Vul dan het inschrijfformulier (*) in en maak het bedrag voor de training (240 of 330 euro) plus je verblijfskosten (259 euro plus 14 euro toeristenbelasting) over op rekening 52.85.96.578 op naam van Cosima Scheuten in Amsterdam (IBAN nummer: NL89.ABNA0.52 85.96.578). Belangrijk: vermeld aub ‘je naam + herfstweek 2016′ erbij.

Onze locatie:
Centrum Savita is gelegen in een prachtig wandelgebied, omgeven door eindeloze geurende bossen en heuvels in het Duitse Niedersfeld, een luchtkuuroord vlakbij Winterberg (ca 3 – 3.5 uur rijden vanaf Amsterdam). Het gebied staat bekend om de schone lucht en de ‘Hochheide’. Met een beetje geluk staat de Heide dan in bloei.

Je slaapt in een eenvoudige eenpersoonskamer met eigen badkamer, bijna alle kamers hebben een balkon op het zuiden. Het centrum heeft een ideële instelling en wordt liefdevol gedragen door vrijwilligers, zij verzorgen voor ons 3 vegetarische maaltijden, koffie en thee is er gedurende de hele dag. Wij doen de afwas en houden onze eigen kamer en de oefenzaal schoon.

Er zijn enkele meerpersoonskamers, ook vrienden, partners en kinderen die niet mee trainen zijn welkom. De reacties van deelnemers van eerdere retraites op deze locatie zijn enthousiast! Verlengen van je verblijf is mogelijk voor 39 euro per persoon en per nacht. Ik zou zeggen: plak er een mooie wandelvakantie aan vast! Meer informatie over Centrum Savita, de vaste bewoners, adres en een routebeschrijving vind je op hun website.

Groep
Mannen en vrouwen van alle volwassen leeftijden zijn van harte welkom.
In de praktijk ligt de leeftijd van de deelnemers gemiddeld rond 35-65 jaar. De minimale grote van de groep is 10 deelnemers.

Vervoer vanuit Amsterdam per bus (touringcar)
Er gaat een bus voor ca. 22 euro vanuit Amsterdam Sloterdijk naar Winterberg (www.meinfernbus.de of http://www.flixbus.de). In Winterberg stap je aan dezelfde bushalte waar je uitstapt, voor de laatste 8 kilometer over op een lokale bus naar Niederfeld. Stap in Niedersfeld uit bij de halte “Post”, vanaf hier is het nog tien minuten lopen naar de locatie. Alternatief kun je in Winterberg een taxi nemen of bij de locatie Savita navragen of zij je eventueel op willen halen bij de bushalte of in Winterberg.

Vervoer per (gedeelde) taxi vanuit Amsterdam
Op de website van Savita (zie pagina ‘contact’) vind je naast een routebeschrijving, informatie over de bussen, ook informatie over een zeer betaalbare (deel)taxi-dienst rechtstreeks vanuit Amsterdam.

Eigen vervoer / een lift
Kom je met eigen vervoer, heb je plek in de auto en wil je één of meer mensen uit de groep mee nemen? Laat het even weten, er zijn altijd mensen die graag samen reizen en het fijn vinden om de kosten te delen.
Je kunt ook via de facebook pagina van Savita  een lift aanbieden of vragen.

Mee nemen:

  • handdoek(en)
  • beddengoed (is ook ter plekke te huur voor 5 euro)
  • goede wandelschoenen
  • extra sokken, sloffen of kung fu schoentjes voor in de trainingszaal
  • telefoon nummer en adres van de locatie
  • papier en pen voor aantekeningen
  • een eigen drinkfles is handig (in het dorp is een supermarkt)
  • Centrum Savita heeft altijd spullen nodig, zoals boeken, films, dekens, gereedschap, stofzuigers, enz. Heb je wat over? Op hun website vind je actuele informatie van wat er nodig is. Ook is er een weggeefwinkel (kleding en voorwerpen) en een bibliotheek  (boeken, Cd’s, Dvd’s), die  blij zijn met nieuwe spullen.
  • en natuurlijk jezelf en een gezonde dosis lol ;-)

(*) = (*) = De Chi Kung (Qi Gong) & Tai Chi  herfstretraite gaat door bij minimaal 10 aanmeldingen. Mochten er onverwacht te weinig aanmeldingen zijn, dan hoor je dat begin augustus en ontvang je je betaling terug. Besluit je zelf na aanmelding om welke redenen dan ook, niet mee te gaan, dan houden wij 150 euro van je betaling in om kosten te dekken. Je kunt wel iemand anders aandragen die jouw plek inneemt. Tip: sluit een annuleringsverzekering af, het kost weinig en de verzekering vergoedt je kosten, als je niet deel kunt nemen door ziekte of in geval van overlijden van een direct familielid. Alle informatie is onder voorbehoud.

Boek nu je Chi Kung (Qi Gong) & Tai Chi vakantie / retraite / training/workshop