2017 Herfst

Herfstweek Chi Kung in Duitsland
Data:
zondag 17 – zondag 24 september 2017
Thema: kijken met het hart (Chi Kung & Tai Chi)
Locatie: Niedersfeld, Duitsland (3,5 uur met de auto van Amsterdam)
Trainer: Cosima Scheuten
Voor wie is deze week bedoeld?
Deze masterclass (inner senses) is een speciale editie en uitsluitend bedoeld voor mijn leerlingen, de komende lenteweek in 2018 is weer open voor iedereen.


kleine prins

” Men ziet alleen met het hart goed, het essentiële is onzichtbaar voor de ogen.” (Bron: De Kleine Prins ).

Wij beoefenen kijken met de handen, de voeten, en het hart. Open, in kalmte, je (innerlijke) zintuigen, en oefen zuiver waarnemen om de essentie te ontdekken. Het vinden van de essentie geeft verdieping en ongekende rijkdom aan jouw Chi Kung en Tai Chi training. Afhankelijk van het weer kan een stilte wandeling in de nacht onderdeel uitmaken van deze week – wie weet ontdek je dan je 6de zintuig? Tip: alle eerdere Chi Kung weken waren snel volgeboekt. Wil je mee? Wacht dan niet te lang en reserveer jouw plek.Dagindeling: training & en tijd om te rusten

Let op: deze week is van zondag tot zondag en niet zoals alle vorige keren van zaterdag tot zaterdag! Wij starten de Chi Kung & Tai Chi week op zondag avond met een eerste bijeenkomst na het avondeten. Van maandag t/m zaterdag trainen wij in de ochtend, één uur voor het ontbijt en drie uur (inclusief een theepauze) na het ontbijt.

Tussen lunch (13:00 uur) en avondeten (18:00 uur) heb je vrije tijd, die kun je besteden zoals je wilt – de omgeving is prachtig om te wandelen. Na het avondeten, om 20:00 uur ronden wij de dag samen af met een uur of anderhalf uur rustige training of meditatie. Zondag ochtend kun je nog lekker uitslapen, ontbijten, vakantie vieren en lunchen voor je vertrek. Afhankelijk van het weer en de groep trainen wij zo veel mogelijk buiten. Je kunt op de paginas van de vorige weken in Duitsland nog meer fotos bekijken.


Tip: onderstaand wat impressies van de lenteweek 2017, klik op een foto voor een vergroting!


Onze locatie:

Centrum Savita is gelegen in een prachtig wandelgebied, omgeven door eindeloze geurende bossen en heuvels in het Duitse Niedersfeld, een luchtkuuroord vlakbij Winterberg (ca 3 – 3.5 uur rijden vanaf Amsterdam). Het gebied staat bekend om de schone lucht en de ‘Hochheide’. De Heide bloeit meestal in de periode juli tot september.

Je slaapt in een eenvoudige eenpersoonskamer met eigen badkamer (douche / WC), bijna alle kamers hebben een balkon op het zuiden. Centrum Savita is een ideële instelling en wordt liefdevol gedragen door vrijwilligers, zij verzorgen voor ons 3 vegetarische maaltijden, koffie en thee is er gedurende de hele dag (inbegrepen bij de prijs). Wij doen de afwas en houden onze eigen kamer en de oefenzaal schoon.

Er zijn enkele meerpersoonskamers, ook vrienden, partners en kinderen die niet mee trainen zijn welkom. De reacties van deelnemers van eerdere retraites op deze locatie zijn enthousiast! Verlengen van je verblijf is mogelijk. Ik zou zeggen: plak er een mooie wandelvakantie aan vast! Meer informatie over Centrum Savita, de kosten, adres en een routebeschrijving vind je op hun website. 


Groep

Mannen en vrouwen van alle volwassen leeftijden zijn van harte welkom. 
In de praktijk ligt de leeftijd van de deelnemers meestal rond 35- 70 jaar. De minimale grote van de groep is 10 deelnemers, er kunnen maximaal 18 mensen deel nemen.


Aanmelden voor de Chi Kung week

Wil je mee? Vul dan het inschrijfformulier (*) in en maak het bedrag voor de training over aan mij, en de verblijfskosten aan Centrum Savita. Ik reserveer jouw kamer bij de locatie.

Kosten training inclusief BTW:
240 euro voor minima.
330 euro voor mensen met gemiddeld (modaal) inkomen.
400 euro voor mensen met een hoog inkomen.

Kosten voor de training maak je over naar:
Rekening 52.85.96.578 op naam van Cosima Scheuten in Amsterdam
IBAN nummer: NL89.ABNA0.52 85.96.578
Belangrijk: vermeld aub ‘je naam + herfstweek 2017′ erbij!

Kosten verblijf 7 nachten inclusief maaltijden en toeristenbelasting::
280 euro voor minima (40 euro p.p en dag).
315 euro voor mensen met meer inkomen (45 euro p.p en dag).
Inclusief vegetarische maaltijden, koffie en thee.
Je slaapt in een eenpersoonskamer met eigen badkamer (douche / WC).
Als je wilt kun je een twijfelaar delen, de kosten per persoon zijn hetzelfde.

De verblijfskosten maak je over naar Centrum Savita:
IBAN: DE08 4165 1770 0000 5453 68
BIC: WELADED1HSL
t.n.v. Erik Haezebrouck/Savita te Winterberg-Niedersfeld (Duitsland)
Belangrijk: vermeld “je naam” en “herfstweek 2017 met Cosima” erbij.

Annuleren: besluit je zelf na aanmelding om welke redenen dan ook, niet mee te gaan, dan houden wij 150 euro van je betaling in om kosten te dekken. Je kunt wel iemand anders aandragen die jouw plek inneemt. Tip: sluit een annuleringsverzekering af, het kost weinig en de verzekering vergoedt je kosten, als je niet deel kunt nemen door ziekte of in geval van overlijden van een direct familielid. Alle informatie is onder voorbehoud.


Vervoer vanuit Amsterdam per bus (touringcar)
Er gaat een bus vanuit Amsterdam Sloterdijk naar het station van Winterberg (www.meinfernbus.de of http://www.flixbus.de). Op het station in Winterberg stap je voor de laatste 8 kilometer over op een lokale bus naar Niederfeld. Stap in Niedersfeld uit bij de halte “Post”, vanaf hier is het nog tien minuten lopen naar de locatie. Alternatief kun je op het station in Winterberg een taxi nemen of contact opnemen met Centrum Savita om te vragen vragen, of zij je eventueel op willen halen in Winterberg. Regel dat dan wel met Savita ruim voor jouw aankomst.

Vervoer per (gedeelde) taxi vanuit Amsterdam
Op http://www.savita.nl vind je naast een routebeschrijving, informatie over de bussen, ook informatie over een zeer betaalbare (deel) taxi-dienst rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Savita  met Maria Rigter. 

Eigen vervoer / een lift
Kom je met eigen vervoer, heb je plek in de auto en wil je één of meer mensen uit de groep mee nemen? Laat het even weten, er zijn altijd mensen die graag samen reizen en het fijn vinden om de kosten te delen. Je kunt ook via de facebook pagina van Savita en hun website een lift aanbieden of vragen. Zie ook: website van Savita.


Mee nemen:

 • handdoek(en) en beddengoed (is ook ter plekke te huur voor 4 euro)
 • wandelschoenen
 • extra sokken, sloffen of kung fu schoentjes voor in de trainingszaal
 • telefoon nummer en adres van de locatie
 • papier en pen voor aantekeningen
 • een eigen drinkfles
 • zaklamp !
 • kleding om buiten te trainen
 • passport (zonder passport kom je de bus niet in !)
 • pet voor de zon !
 • regenkleding
 • Centrum Savita heeft altijd spullen nodig, zoals boeken, films, dekens, gereedschap, stofzuigers, enz. Heb je wat over? Op hun website vind je actuele informatie van wat er nodig is. Ook is er een weggeefwinkel (kleding en voorwerpen) en een bibliotheek  (boeken, Cd’s, Dvd’s), zij zijn blij met bruikbare spullen.
 • en natuurlijk jezelf en een gezonde dosis lol ;-)

Boek nu je Chi Kung (Qi Gong) vakantie / retraite / training/workshop