2018 Herfst


Chi Kung herfstweek in Duitsland
Thema: (Tao Cosmology 1) & massage
Data:
zaterdag 15 – zaterdag 22 september 2018
Locatie: Niedersfeld, Duitsland (ca 3,5 uur met de auto van Amsterdam)
Chi Kung: Cosima ScheutenMassage: Elena Hilgersom


Cosima Scheuten (Chi Kung - Qi Gong)

Cosima Scheuten

Elena Hilgersom

Elena Hilgersom


Voor wie is deze week bedoeld?

Deze week is echt wat voor jou, als je graag een periode intensief Chi Kung wilt trainen en als extra een heerlijke holistische massage wilt ontvangen. Elena stemt deze massage helemaal op jou af, zij is een echte topper, met meer opleiding en ervaring dan ik op een pagina weer kan geven. Kijk even op haar website als je meer wilt weten. Ik ben ontzettend blij, dat zij deze week komt verrijken, en ik weet waar ik het over heb, wij kennen elkaar goed. Chi Kung en massage, brengen jou thuis, thuis in het lijf, op je voeten, in rust en maken je bewust. Een gouden combinatie, voor jouw ontwikkeling en om energie op te bouwen – en dat alles in een prachtige omgeving om te wandelen, tussen de groene heuvels, eindeloze bossen en in schone lucht.

Wij trainen 6 dagen, 4 uur per dag in de ochtenden, het effect is veel sterker dan je met een uur per week trainen kan bereiken. Onze training bestaat uit een warming up, fysieke oefeningen, oefeningen om spanning los te laten, Zhan Zhuang Chi Kung (stille, en soms uitdagende houdingen), bewegende training en een korte cooling down. Er is aandacht voor houding, alignment, het interne werk, harmonie tussen lichaam, geest en energie, balans tussen yin en yang. Ik geef een eerste introductie in de theorie van de bagua (trigrammen – Tao cosmology) die samen met de leer van yin en yang, de 5 elementen, de basis vormen voor TCM, feng shui, astrologie, en vele martiale en helende kunsten. Wij trainen afhankelijk van het weer zo veel mogelijk buiten in de prachtige natuur rondom onze locatie, zodat je opgeladen terug komt. Een week om te genieten! Wij wensen je alvast veel voorpret!

Er zijn vijf plekken voor niet-leerlingen. Deze week gaat door bij minimaal 15 en maximaal 20 aanmeldingen, deelnemers van alle volwassen leeftijden zijn welkom. De week is bedoeld voor psychisch gezonde mensen, en niet bedoeld als therapie. Kom lekker trainen en plezier maken!


Aanmelden voor de Chi Kung week

Wil je mee? Vul dan het inschrijfformulier in. Kom gerust een proefles te nemen in Amsterdam als je mij niet kent of niet bekend bent met Chi Kung. Nadat ik jouw deelname heb bevestigd, maak je het bedrag voor de training over aan mij, en de verblijfskosten aan Centrum Savita. Ik reserveer jouw kamer bij de locatie. Tip: eerdere weken waren snel volgeboekt. Wil je mee? Wacht dan niet te lang en reserveer jouw plek.


Wat is Chi Kung?
Lees meer hierover elders op deze website, je vind er ook een hele pagina met fotos van workshops en trainingen, kijk gerust rond op mijn website! Klik op een van de onderstaande fotos voor een vergroting. Veel kijkplezier!


Scroll door tot onder de fotos, er staat meer informatie! Kom je mee?Dagindeling

Het avondeten staat zaterdag avond voor je klaar om 18:00 uur. Wij openen onze Chi Kung week zaterdag om 20:00 uur feestelijk met een eerste bijeenkomst. Van zondag t/m vrijdag trainen wij één uur Chi Kung voor het ontbijt, en drie uur (inclusief een theepauze) tussen ontbijt en lunch. Na de lunch ben je vrij, spreek met Elena in de middag of avond af voor je massage (een massage per deelnemer).

8:30 uur ontbijt
13:00 uur lunch
18:00 uur dinner

Het programma is bedoeld als een indicatie en uitnodiging, het staat je natuurlijk vrij om programmaonderdelen over te slaan. Zaterdag ochtend kun je nog lekker uitslapen, ontbijten, vakantie vieren en lunchen voor je vertrek. Afhankelijk van het weer en de groep trainen wij zo veel mogelijk buiten. Je kunt op de paginas van de vorige weken in Duitsland nog meer fotos bekijken. Kennen wij elkaar nog niet? Kom gerust een proefles nemen in Amsterdam, zodat wij kennis met elkaar kunnen maken.


Onze locatie

Centrum Savita is gelegen in een prachtig wandelgebied, omgeven door eindeloze geurende bossen en heuvels in het Duitse Niedersfeld, een luchtkuuroord vlakbij Winterberg (ca 3 – 3.5 uur rijden vanaf Amsterdam). Het gebied staat bekend om de schone lucht en de ‘Hochheide’. De Heide bloeit meestal in augustus.

Je slaapt in een eenvoudige eenpersoonskamer met eigen badkamer (douche / WC), bijna alle kamers hebben een balkon op het zuiden. Centrum Savita is een ideële instelling en wordt liefdevol gedragen door vrijwilligers, zij verzorgen voor ons 3 vegetarische maaltijden, koffie en thee is er gedurende de hele dag (inbegrepen bij de prijs). Wij doen de afwas en houden onze eigen kamer en de oefenzaal schoon, een keer per week maken wij ook de keukenvloer schoon.

Er zijn enkele meerpersoonskamers, ook vrienden, partners en kinderen die niet mee trainen zijn welkom. Verlengen van je verblijf is mogelijk. Ik zou zeggen: plak er een mooie wandelvakantie aan vast! Meer informatie over Centrum Savita, de kosten, adres en een routebeschrijving vind je op hun website (www.savita.nl).


Groep

Mannen en vrouwen van alle volwassen leeftijden zijn van harte welkom. 
In de praktijk ligt de leeftijd van de deelnemers meestal rond 35- 70 jaar. De minimale grote van de groep is deze keer 15 deelnemers, er kunnen maximaal 20 mensen deel nemen. In de praktijk zijn er meestal 12 – 18 deelnemers. Er zijn 5 plekken voor niet-leerlingen. Deelnemers beschikken fysiek over voldoende conditie om een wandeling in de heuvels te kunnen maken, zodat wij buiten kunnen trainen.


Kosten

Kosten training inclusief BTW en een massage:
240 euro voor minima
330 euro voor mensen met gemiddeld (modaal = 33 000 bruto per jaar) inkomen.
400 euro voor mensen met een hoog inkomen.
Het staat je altijd vrij om meer te geven, als dat passend voor je voelt.

Kosten voor de training maak je – nadat ik jouw aanmelding heb bevestigd – over naar: IBAN nummer: NL89.ABNA0.52 85.96.578 op naam van Cosima Scheuten.
Belangrijk: vermeld aub ‘je naam + herfstweek 2018′ erbij!

Kosten verblijf 7 nachten inclusief maaltijden en toeristenbelasting::
294 euro  (= 42 euro per persoon en dag).
Inclusief alle vegetarische maaltijden, koffie en thee, toeristenbelasting.
Je slaapt in een eenpersoonskamer met eigen badkamer (douche / WC).
Op verzoek kun je een twijfelaar (1.50 m breed) delen, de kosten per persoon zijn hetzelfde. Ik reserveer na jouw aanmelding jouw kamer in Savita.

De verblijfskosten maak je rechtstreeks over naar Centrum Savita:
IBAN: DE08 4165 1770 0000 5453 68
BIC: WELADED1HSL
t.n.v. Erik Haezebrouck/Savita te Winterberg-Niedersfeld (Duitsland)
Belangrijk: vermeld “je naam” en “herfstweek 2018 met Cosima” erbij.

Annuleren
Besluit je zelf na aanmelding om welke redenen dan ook, niet mee te gaan, dan houden wij 200 euro van je betaling in om kosten te dekken. Je kunt in overleg met mij eventueel  iemand anders aandragen die jouw plek inneemt. Tip: sluit een annuleringsverzekering af, het kost weinig en de verzekering vergoedt meestal je kosten, als je niet deel kunt nemen door ziekte of in geval van overlijden van een direct familielid. Alle informatie is onder voorbehoud.


Vervoer vanuit Amsterdam per bus (touringcar)
Er gaat voor circa 22 euro per persoon een bus vanuit Amsterdam Sloterdijk naar het station van Winterberg (www.meinfernbus.de of http://www.flixbus.de). Op het station in Winterberg stap je voor de laatste 8 kilometer over op een lokale bus naar Niederfeld. Stap in Niedersfeld uit bij de halte “Post”, vanaf hier is het nog tien minuten lopen naar de locatie. Alternatief kun je op het station in Winterberg een taxi nemen of contact opnemen met Centrum Savita om te vragen vragen, of zij je eventueel op willen halen in Winterberg. Regel dat dan wel met Savita ruim voor jouw aankomst.

Eigen vervoer / een lift
Kom je met eigen vervoer, heb je plek in de auto en wil je één of meer mensen uit de groep mee nemen? Laat het even weten, er zijn altijd mensen die graag samen reizen en het fijn vinden om de kosten te delen. Je kunt ook via de facebook pagina van Savita en hun website een lift aanbieden of vragen. Zie ook: http://www.savita.nl/contact.


Mee nemen:

  • handdoek(en) en beddengoed als je met de auto komt
  • kom je met OV, dan kun je ter plekke voor 5 euro beddengoed huren.
  • extra sokken, sloffen of kung fu schoentjes voor in de trainingszaal
  • telefoon nummer en adres van de locatie
  • een eigen drinkfles is handig
  • kleding om buiten te trainen en te wandelen (wandelschoenen, zonnebril, zonnepetje, handschoenen, regenkleding, en als je kouwelijk bent: eventueel een muts, lange, warme onderbroek / thermo-ondergoed)
  • passport (zonder passport kom je de bus niet in !)
  • Centrum Savita heeft altijd spullen nodig, zoals boeken, films, dekens, gereedschap, stofzuigers, enz. Heb je wat over? Een boormachine met twee accus, lange dekbedden / en hoezen, een muziekinstallatie …. is meer dan welkom! Ook is er een weggeefwinkel (kleding en voorwerpen) en een bibliotheek  (boeken, Cd’s, Dvd’s), zij zijn blij met bruikbare spullen.
  • en natuurlijk jezelf en een gezonde dosis lol ;-)

Wil je deze informatie delen via social media of iemand persoonlijk tippen?
Leuk! Het is heel makkelijk: je kunt op een van de onderstaande symbolen klikken.