2018 Lente

Lenteweek Chi Kung in Duitsland
Data:
aankomst: zaterdag 17 maart 2018 – vertrek: zaterdag 24 maart 2018
Thema: Chi Kung & introductie karakterstructuren
Locatie: Niedersfeld, Duitsland (3,5 uur met de auto van Amsterdam)
Trainer: Cosima Scheuten


Voor wie is deze week bedoeld?

Deze week is interessant voor je, als je graag Chi Kung wilt trainen, en kennis wilt maken met een gestructureerde manier van kijken naar een mens, lichaam, houding, spierspanning, energie en patronen (“bodyreading”). Als je geniet van wandelen, eindeloze bossen, heuvels en schone lucht. Er zijn vijf plekken voor niet-leerlingen. Er is plek voor minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers, van alle volwassen leeftijden. Soms ligt er in maart nog sneeuw (het landschap is dan betoverend mooi), en soms is het al warm genoeg voor korte broeken en zie je overal het frisse, ontluikende lentegroen.


Aanmelden voor de Chi Kung week

Wil je mee? Vul dan het inschrijfformulier in. Nadat ik jouw deelname heb bevestigd, maak je het bedrag voor de training over aan mij, en de verblijfskosten aan Centrum Savita. Ik reserveer jouw kamer bij de locatie. Deze week gaat door, wij hebben een leuke groep bij elkaar. Wil je nog mee? Wees dan heel snel en informeer of er nu nog een plek is.


Wat is Chi Kung?
Bekijk de fotos
en/of lees meer hierover op deze  website Wat zijn karakterstructuren?

Wilhelm Reich (1897-1957) was een Oostenrijks-Amerikaanse psychiater. In zijn werk merkte hij op, dat zijn patiënten met een zelfde diagnose niet alleen overeenkomsten in hun levensgeschiedenis bleken te hebben, maar ook specifieke fysieke klachten, lichaamsbouw, houding, beweging, spierspanning, ademhaling, stemgeluid, taalgebruik en gedrag lieten zien. Hij heeft na aanleiding van zijn observaties een typologie ontwikkeld. Deze ‘typen’ noemde hij karakterstructuren.

Zijn baanbrekend werk is prachtig materiaal, dat nog steeds de basis vormt voor vele vormen van lichaamswerk en lichaamsgerichte therapieën (bij voorbeeld: bio-energetica). En je raad het al: natuurlijk is zijn model met niet alleen in de psychiatrie te gebruiken, echt iedereen zal aspecten ervan herkennen.

Wij hebben bij voorbeeld allemaal kenmerken zoals spierspanning in ons lijf. En die heeft effect op je houding, beweging, ademhaling en blokkeert onze energie. Je maakt kennis met de patronen van spierspanning en energieblokkades volgens Reich. En dat is precies waar het model van Reich zo mooi aansluit op het beoefenen van Chi Kung! De introductie in de karakterstructuren van Reich geeft handvaten om te oefenen met waarneming, en beter te begrijpen wat er is en waarom. Met Chi Kung beoefen je heel down to earth ontspannen, verbeter je op termijn je houding, en bouw je meer energie en vitaliteit op.

Deze week is bedoeld voor psychisch gezonde mensen, die graag Chi Kung willen trainen, plezier willen maken met een groep en met de karakterstructuren willen spelen. Voor mensen die zichzelf beter willen leren kennen, en/of de kennis kunnen gebruiken in hun werk met mensen. De week is niet bedoeld als therapie. Meer uitleg erover wat Chi Kung is en vele fotos vind je elders op deze website. Kijk gerust rond.


Klik op een foto voor een vergroting! Onderstaande fotos zijn genomen tijdens eerdere trainingsweken in Duitsland (zelfde locatie).Dagindeling

Het avondeten staat zaterdag avond voor je klaar om 18:00 uur. Wij openen onze Chi Kung week om 20:00 uur feestelijk met een eerste bijeenkomst. Van zondag t/m vrijdag trainen wij één uur Chi Kung voor het ontbijt, en drie uur (inclusief een korte theepauze) tussen ontbijt en lunch. Deze drie uur beginnen met theorie (introductie van de karakterstructuren en bijbehorende oefeningen). Na de theepauze theepauze gaan wij verder met Chi Kung training.

Tussen lunch (13:00 uur) en avondeten (18:00 uur) heb je vrije tijd, die kun je besteden zoals je wilt – de omgeving is prachtig om te wandelen. Na het avondeten, om 20:00 uur ben je welkom om de dag samen af te ronden met een uur of anderhalf uur rustige training, oefeningen of meditatie. Het programma is bedoeld als een indicatie en uitnodiging, het staat je natuurlijk vrij om programmaonderdelen over te slaan.

Zaterdag ochtend kun je nog lekker uitslapen, ontbijten, vakantie vieren en lunchen voor je vertrek. Afhankelijk van het weer en de groep trainen wij zo veel mogelijk buiten. Je kunt op de paginas van de vorige weken in Duitsland nog meer fotos bekijken.


Onze locatie

Centrum Savita is gelegen in een prachtig wandelgebied, omgeven door eindeloze geurende bossen en heuvels in het Duitse Niedersfeld, een luchtkuuroord vlakbij Winterberg (ca 3 – 3.5 uur rijden vanaf Amsterdam). Het gebied staat bekend om de schone lucht en de ‘Hochheide’. De Heide bloeit meestal in augustus.

Je slaapt in een eenvoudige eenpersoonskamer met eigen badkamer (douche / WC), bijna alle kamers hebben een balkon op het zuiden. Centrum Savita is een ideële instelling en wordt liefdevol gedragen door vrijwilligers, zij verzorgen voor ons 3 vegetarische maaltijden, koffie en thee is er gedurende de hele dag (inbegrepen bij de prijs). Wij doen de afwas en houden onze eigen kamer en de oefenzaal schoon.

Er zijn enkele meerpersoonskamers, ook vrienden, partners en kinderen die niet mee trainen zijn welkom. Verlengen van je verblijf is mogelijk. Ik zou zeggen: plak er een mooie wandelvakantie aan vast! Meer informatie over Centrum Savita, de kosten, adres en een routebeschrijving vind je op hun website (www.savita.nl).


Groep

Mannen en vrouwen van alle volwassen leeftijden zijn van harte welkom. 
In de praktijk ligt de leeftijd van de deelnemers meestal rond 35- 70 jaar. De minimale grote van de groep is 10 deelnemers, er kunnen maximaal 20 mensen deel nemen.


Aanmelden voor de Chi Kung week

Wil je mee? Vul dan het inschrijfformulier in. Nadat ik jouw deelname heb bevestigd, maak je het bedrag voor de training over aan mij, en de verblijfskosten aan Centrum Savita. Ik reserveer jouw kamer bij de locatie. Tip: eerdere weken waren snel volgeboekt. Wil je mee? Wacht dan niet te lang en reserveer jouw plek.


Kosten

Kosten training inclusief BTW:
240 euro voor minima.
330 euro voor mensen met gemiddeld (modaal) inkomen.
400 euro voor mensen met een hoog inkomen.
Het staat je altijd vrij om meer te geven, als dat passend voor je voelt.

Kosten voor de training maak je – nadat ik jouw aanmelding heb bevestigd – over naar: IBAN nummer: NL89.ABNA0.52 85.96.578 op naam van Cosima Scheuten.
Belangrijk: vermeld aub ‘je naam + lenteweek 2018′ erbij!

Kosten verblijf 7 nachten inclusief maaltijden en toeristenbelasting::
294 euro  (= 42 euro per persoon en dag).
Inclusief alle vegetarische maaltijden, koffie en thee, toeristenbelasting.
Je slaapt in een eenpersoonskamer met eigen badkamer (douche / WC).
Op verzoek kun je een twijfelaar delen, de kosten per persoon zijn hetzelfde.
Ik reserveer na jouw aanmelding jouw kamer in Savita.

De verblijfskosten maak je rechtstreeks over naar Centrum Savita:
IBAN: DE08 4165 1770 0000 5453 68
BIC: WELADED1HSL
t.n.v. Erik Haezebrouck/Savita te Winterberg-Niedersfeld (Duitsland)
Belangrijk: vermeld “je naam” en “lenteweek 2018 met Cosima” erbij.

Annuleren
Besluit je zelf na aanmelding om welke redenen dan ook, niet mee te gaan, dan houden wij 150 euro van je betaling in om kosten te dekken. Je kunt in overleg met mij eventueel  iemand anders aandragen die jouw plek inneemt. Tip: sluit een annuleringsverzekering af, het kost weinig en de verzekering vergoedt je kosten, als je niet deel kunt nemen door ziekte of in geval van overlijden van een direct familielid. Alle informatie is onder voorbehoud.


Vervoer vanuit Amsterdam per bus (touringcar)
Er gaat voor circa 25 euro per persoon een bus vanuit Amsterdam Sloterdijk naar het station van Winterberg (www.meinfernbus.de of http://www.flixbus.de). Op het station in Winterberg stap je voor de laatste 8 kilometer over op een lokale bus naar Niederfeld. Stap in Niedersfeld uit bij de halte “Post”, vanaf hier is het nog tien minuten lopen naar de locatie. Alternatief kun je op het station in Winterberg een taxi nemen of contact opnemen met Centrum Savita om te vragen vragen, of zij je eventueel op willen halen in Winterberg. Regel dat dan wel met Savita ruim voor jouw aankomst.

Eigen vervoer / een lift
Kom je met eigen vervoer, heb je plek in de auto en wil je één of meer mensen uit de groep mee nemen? Laat het even weten, er zijn altijd mensen die graag samen reizen en het fijn vinden om de kosten te delen. Je kunt ook via de facebook pagina van Savita en hun website een lift aanbieden of vragen. Zie ook: http://www.savita.nl/contact.


Mee nemen:

 • handdoek(en) en beddengoed (is ook ter plekke te huur voor 4 euro)
 • wandelschoenen
 • extra sokken, sloffen of kung fu schoentjes voor in de trainingszaal
 • telefoon nummer en adres van de locatie
 • papier en pen voor aantekeningen
 • een eigen drinkfles is handig
 • kleding om buiten te trainen (wandelschoenen, handschoenen, muts, zonnebril, lange, warme onderbroek / thermo-ondergoed)
 • passport (zonder passport kom je de bus niet in !)
 • pet voor de zon!
 • regenkleding
 • Centrum Savita heeft altijd spullen nodig, zoals boeken, films, dekens, gereedschap, stofzuigers, enz. Heb je wat over? Op hun website vind je actuele informatie van wat er nodig is. Ook is er een weggeefwinkel (kleding en voorwerpen) en een bibliotheek  (boeken, Cd’s, Dvd’s), zij zijn blij met bruikbare spullen.
 • en natuurlijk jezelf en een gezonde dosis lol ;-)

Wil je deze informatie delen via social media of iemand persoonlijk tippen?
Leuk! Het is heel makkelijk: je kunt op een van de onderstaande symbolen klikken.