2019 Lente


Chi Kung lenteweek in Duitsland (Tao Cosmology 2 – verdieping)
Data:
zaterdag 9  – zaterdag 16 maart 2019
Locatie: Niedersfeld, Duitsland (ca 3,5 uur met de auto van Amsterdam)
Trainer: Cosima Scheuten

Tao Cosmology 2
Deze week is echt wat voor jou, als je graag een periode intensief Zhan Zhuang Kung wilt trainen en je wilt verdiepen in de taoïstische achtergrond en het interne werk van de oefeningen. Wij zullen een aantal helende oefeningen doen, die wij niet eerder in de wekelijkse lessen Chi Kung hebben gedaan en theorie behandelen, die in de wekelijkse lessen niet aan bod zal komen. Wij duiken in grote themas: de innerlijke cosmos, de uiterlijke cosmos, energy, adem, vibraties, sounds.

Dit is een bijzondere week, pak je kans. De training brengt jou thuis, thuis in het lijf, op je voeten, in rust en maakt je bewust. Oefeningen, inzicht en bewustzijn – een gouden combinatie voor jouw ontwikkeling en om energie op te bouwen – en dat alles in een prachtige omgeving om te wandelen, tussen de groene heuvels, eindeloze bossen en in schone lucht.

Inhoud
Wij trainen 6 dagen, 4 uur per dag in de ochtenden, het effect is veel sterker dan je met een uur per week trainen kan bereiken. Onze training bestaat uit een warming up, fysieke oefeningen, oefeningen om spanning los te laten, Zhan Zhuang Kung (stille, en soms uitdagende houdingen), bewegende training en een korte cooling down. Er is aandacht voor houding, alignment, het interne werk, harmonie tussen lichaam, geest en energie, balans tussen yin en yang en de 5 elementen.

Na deze week kun je de meest belangrijke taoïstische afbeeldingen en teksten beter begrijpen, en vooral ook ervaren waar ‘dat’ dan in de oefeningen zit. In de avonden kun je, als je dat wilt zonder begeleiding samen in onze zaal, op jouw manier mediteren.  Ik geef je elke dag in de ochtendlessen een uitleg, waarmee je zelf je avondmeditatie zou kunnen doen. Wij trainen afhankelijk van het weer zo veel mogelijk buiten in de prachtige natuur rondom onze locatie, zodat je opgeladen terug komt. Een week om te genieten! Ik wens je alvast veel voorpret!


Voor wie is deze week bedoeld?
Voor mijn leerlingen. Er zijn drie plekken voor niet-leerlingen, die ervaring hebben met Chi Kung. Mannen en vrouwen van alle volwassen leeftijden zijn van harte welkom. Deze week is uitsluitend bedoeld voor psychisch gezonde mensen, die fit genoeg zijn om een wandeling in de heuvels te kunnen maken, zodat wij buiten kunnen trainen. Ook is enig begrip van de theorie van yin en yang, van de 5 elementen en hun onderlinge relaties, en van de Bagua trigrammen een voorwaarde voor deelname. Wil je mee maar beschik je nog niet over deze kennis? Geen probleem, meld je dan aan voor de theorieles en je bent bij gepraat.

In de praktijk ligt de leeftijd van de deelnemers meestal tussen 30 – 70 jaar. Deze week gaat door bij minimaal 12 en maximaal 20 aanmeldingen, kom lekker plezier maken.


Aanmelden voor de Zhan Zhuang Chi Kung week

Wil je mee? Vul dan het inschrijfformulier in. Kom een proefles nemen in Amsterdam als je mij niet kent. Nadat ik jouw deelname heb bevestigd, maak je het bedrag voor de training over aan mij, en de verblijfskosten aan Centrum Savita. Ik reserveer jouw kamer bij de locatie. Tip: eerdere weken waren snel volgeboekt. Wil je mee? Wacht dan niet te lang en reserveer jouw plek.


Wat is Chi Kung?
Lees meer hierover elders op deze website, je vind er ook een hele pagina met fotos van workshops en trainingen, kijk gerust rond op mijn website! Veel kijkplezier!


Dagindeling (indicatie)

Het avondeten staat zaterdag avond voor je klaar om 18:00 uur. Wij openen onze Chi Kung week zaterdag om 20:00 uur feestelijk met een eerste bijeenkomst. Van zondag t/m vrijdag trainen wij één uur Chi Kung voor het ontbijt, en drie uur (inclusief een theepauze en ca een uur theorie) tussen ontbijt en lunch. Na de lunch ben je vrij. In de avonden kan iedereen, die dat wil, om 20:00 uur samen en zelfstandig mediteren. Je kunt dat op jouw eigen manier doen, of de instructie gebruiken, die ik je in de ochtend trainingen geef.

8:30 uur ontbijt
13:00 uur lunch
18:00 uur dinner
20:00 uur: samen mediteren (optioneel en zonder begeleiding)

Het programma is bedoeld als een indicatie en uitnodiging, het staat je natuurlijk vrij om programmaonderdelen over te slaan. Zaterdag ochtend kun je nog lekker uitslapen, ontbijten, vakantie vieren en lunchen voor je vertrek. Afhankelijk van het weer en de groep trainen wij zo veel mogelijk buiten. Je kunt op de paginas van de vorige weken in Duitsland nog veel meer fotos bekijken.


Weer
Geen flauw idee ;-). Wij hebben weken in maart mee gemaakt met zomerse temperaturen en getraind in het ontluikende frisse, groen in korte broeken en T-shirts. En andere keren stonden wij lekker in de sneeuw onder een zonovergoten blauwe hemel in een magisch wit landschap. Hoe dan ook is de natuur er prachtig!


Onze locatie

Centrum Savita is gelegen in een prachtig wandelgebied, omgeven door eindeloze geurende bossen en heuvels in het Duitse Niedersfeld, een luchtkuuroord vlakbij Winterberg (ca 3 – 3.5 uur rijden vanaf Amsterdam). Het gebied staat bekend om de schone lucht en de ‘Hochheide’. De Heide bloeit meestal in augustus.

Je slaapt in een eenvoudige eenpersoonskamer met eigen badkamer (douche / WC), bijna alle kamers hebben een balkon op het zuiden. Centrum Savita is een ideële instelling en wordt liefdevol gedragen door vrijwilligers, zij verzorgen voor ons 3 vegetarische maaltijden, koffie en thee is er gedurende de hele dag (inbegrepen bij de prijs). Wij doen de afwas en houden onze eigen kamer en de oefenzaal schoon, een keer per week maken wij ook de keukenvloer schoon.

Er zijn enkele meerpersoonskamers, ook vrienden, partners en kinderen die niet mee trainen zijn welkom. Verlengen van je verblijf is mogelijk. Ik zou zeggen: plak er een mooie wandelvakantie aan vast! Meer informatie over Centrum Savita, de kosten, adres en een routebeschrijving vind je op hun website (www.savita.nl).


Kosten

Kosten training inclusief BTW :
240 euro voor minima
330 euro voor mensen met gemiddeld (modaal = 33 000 bruto per jaar) inkomen.
400 euro voor mensen met een hoog inkomen.
Het staat je altijd vrij om meer te geven, als dat passend voor je voelt.
Tevens hanteer ik een “prepay” systeem, waarbij je iemand kunt helpen, die graag deel wil nemen, maar het niet zelf kan bekostigen. Je stort geld in een “prepay” potje, en kan zo een plek voor iemand (deels) financieren.

Kosten voor de training maak je – nadat ik jouw aanmelding heb bevestigd – over naar: IBAN nummer: NL89.ABNA0.52 85.96.578 op naam van Cosima Scheuten.
Belangrijk: vermeld aub ‘je naam + lenteweek 2019′ erbij! Ik reserveer na ontvangst jouw kamer bij de locatie.

Kosten verblijf 7 nachten inclusief maaltijden en toeristenbelasting:
294 euro  (= 42 euro per persoon en dag).
Inclusief alle vegetarische maaltijden, koffie en thee, toeristenbelasting.
Je slaapt in een eenpersoonskamer (eenpersoonsbed) met eigen badkamer (douche / WC), desgewenst kun je een twijfelaar (1.50 m breed) delen, de kosten per persoon zijn hetzelfde. Ik reserveer na jouw aanmelding jouw kamer in Savita.

De verblijfskosten maak je rechtstreeks over naar Centrum Savita:
IBAN: DE08 4165 1770 0000 5453 68
BIC: WELADED1HSL
t.n.v. Erik Haezebrouck/Savita te Winterberg-Niedersfeld (Duitsland)
Belangrijk: vermeld “je naam” en “lenteweek 2019 met Cosima” erbij.

Annuleren
Besluit je zelf na aanmelding om welke redenen dan ook, niet mee te gaan, dan houden wij 200 euro van je betaling in om kosten te dekken. Je kunt in overleg met mij eventueel  iemand anders aandragen die jouw plek inneemt. Tip: sluit een annuleringsverzekering af, het kost weinig en de verzekering vergoedt meestal je kosten, als je niet deel kunt nemen door ziekte of in geval van overlijden van een direct familielid. Alle informatie is onder voorbehoud.


Vervoer vanuit Amsterdam per bus (touringcar)
Er gaat voor circa 22 euro per persoon een bus vanuit Amsterdam Sloterdijk naar het station van Winterberg (www.meinfernbus.de of http://www.flixbus.de). Op het station in Winterberg stap je voor de laatste 8 kilometer over op een lokale bus naar Niederfeld. Stap in Niedersfeld uit bij de halte “Post”, vanaf hier is het nog tien minuten lopen naar de locatie. Alternatief kun je op het station in Winterberg een taxi nemen of contact opnemen met Centrum Savita om te vragen vragen, of zij je eventueel op willen halen in Winterberg. Regel dat dan wel met Savita ruim voor jouw aankomst.

Eigen vervoer / een lift
Kom je met eigen vervoer, heb je plek in de auto en wil je één of meer mensen uit de groep mee nemen? Laat het even weten, er zijn altijd mensen die graag samen reizen en het fijn vinden om de kosten te delen. Je kunt ook via de facebook pagina van Savita en hun website een lift aanbieden of vragen. Zie ook: http://www.savita.nl/contact.


Wil je deze informatie delen via social media of iemand persoonlijk tippen?
Leuk! Het is heel makkelijk: je kunt op een van de onderstaande symbolen klikken.