Happy Breathing project

Breath is a tool everybody has, but hardly anybody knows how to use …

Adem, is leven.

Ooops. Zit je adem vast, adem je hoog? Stress, spanning? Hoe zou het zijn, als je met slechts twee keer tien minuten per dag oefenen, de adem weer terug kon brengen, naar een helende en voedende adem, die vrij en diep in en uit stroomt? Als je in alle rust, zonder cardio training, jouw longvolumen kon vergroten? Hoe heerlijk is dat? Ik noem dit project “Happy Breathing” omdat mensen zich beter gaan voelen.

Blokkeert onze ademhaling langdurig, dan heeft dat groot effect op onze gezondheid en welzijn: verzuurt ons lijf, verzwakt het immuunsysteem, zijn organen minder vitaal, lopen wij een hoger risico op kanker, herstellen wij minder goed. Ons detox systeem functioneert slecht en wij verouderen sneller. Wij zijn minder helder, vaker kouwelijk, klachten zoals obstipatie komen vaak voor. Wij voelen ons minder ‘alive’, het leven wordt vlakker.

Soms zijn er fysieke redenen, of blokkeert de ademhaling door stress, ervaren emoties. Het vastzetten van de adem (= hoge ademhaling) is dan een natuurlijk, en tijdelijk beschermend mechanisme om even minder te voelen en zodoende nog even door te kunnen gaan. Echter is het niet de bedoeling dat dit lang gaat duren. Stroomt de adem weer vrij, dan betekent dat ook een stap richting heling van de oorzaken, die ons ooit de adem hebben laten inhouden.

In tijden van infectieziekten zoals COVID, is het nodig, om extra aandacht aan ademhaling te geven. Een geblokkeerde ademhaling, waarbij de onderste delen van de longen niet worden gebruikt, is gerelateerd aan ophopen van slijm, bacteria en ernstige longklachten. Een diepe, vrije ademhaling is de beste preventie, en belangrijk om te herstellen. Is het niet aan de tijd om ons lijf, liefdevol te ondersteunen en terug te gaan naar een vrije, happy ademhaling?

Het Happy breathing project laat de adem weer vrij stromen

Ik bied je de kennis van dit adem project, met een opbouw, en begeleiding in de vorm van wekelijkse bijeenkomsten. Om succes te behalen, is het wel nodig, de oefeningen ook daadwerkelijk (2 x 10 minuten) dagelijks zelfstandig te doen en aantekeningen te maken.

In de online bijeenkomsten, leg ik de oefeningen voor de week uit, doen wij oefeningen samen en bespreken wij de ervaringen en vragen. Later instromen is niet mogelijk, omdat wij een opbouw programma volgen. Van harte welkom.

Happy Breathing Project

Start: 13 oktober.2021
Trainer: Cosima Scheuten

Waar: Online (Zoom)
Meeting: 8 meetings – op woensdagen
Tijd: 18:00 – 20:00

Om succes te behalen is het nodig om
dagelijks minimaal 2 x 10 minuten zelfstandig te oefenen
en steekwoorden te noteren in een vragenlijst.

Data:  13, 20, 27 oktober. 10, 17, november, 1, 8, 15 december
Voor wie:  Volwassenen, er is geen voorkennis nodig, wel commitment.
Taal: In principe Nederlands, bij inschrijving van anderstaligen in Engels.

Kosten: 160 euro per person, exclusief 21 % BTW ( 193, 60 euro inclusief).

Inschrijven en betalen

Kortingsregeling:

Je ontvangt 20% korting op de cursusprijs voor elke deelnemer die je meebrengt.
Breng je 5 mensen mee, dan neem jezelf gratis deel. Heb je de training reeds gedaan en wil je nog een keer mee doen als refresher? Dat kan, voor het gereduceerde tarief van 90 euro exclusief 21 % BTW. Welkom.

Individual private training

Het is in overleg eventueel mogelijk om deze training individueel te doen.
8 private sessies van 1.5 uur ( 12 uur totaal) binnen 8 weken:
900 euro exclusief 21 % BTW (= 1089 euro inclusief BTW).

Ervaringen van deelnemers:
“Hoi Cosima, ik wou je nog even persoonlijk bedanken voor de ademtraining. Het is een life changing experience geweest voor mij. Ik kan je niet genoeg bedanken. Je begeleiding is van de bovenste plank: echt fantastisch hoe je dit aanpakt.” (Robin de Vliegher)

Happy breathing project – Garden of Chi