Ademtraining

Breath is a tool everybody has, but hardly anybody knows how to use …

Adem, is leven.

Een diepe ademhaling is een sleutel voor ziektepreventie en heling, voor helderheid in het hoofd, concentratie, optimaal functioneren, innerlijke rust en balans, vitaliteit. De adem heeft invloed op alles wat je bent en doet. Hoe veel energie heb je? Hoe snel of langzaam verouder je? Hoe vaak ben je ziek? Voel je je ‘down’? Wordt jij fit wakker? Slaap je aan een stuk door? Een voedende adem versterkt je gezondheid, boost het immuunsysteem, helpt verzuring te voorkomen en geeft energie.

Zuurstof is de brandstof voor alle processen in jouw lijf.

Helaas ademen verreweg de meeste mensen niet optimaal. Door stress, spanning, emoties, en soms door lichamelijke oorzaken komt de adem vast te zitten. Is onze ademhaling disfunctioneel en geblokkeerd, dan heeft dat op termijn groot effect op onze gezondheid en welzijn. Het verzwakt je, op vele niveaus. Ook verouderen wij sneller, voelen ons minder vitaal en ‘alive’. De meeste deelnemers zijn verrast, als zij merken dat zij onbewust de adem in hebben gehouden.

Deze training
In deze training ontdek je verbanden, zul je beter begrijpen wat ademhaling doet, en oefenen wij een bepaalde ademhalingstechniek, die wij rustig opbouwen. Heb je die onder de knie, dan heb je wat voor het leven en kun je zelfstandig verder.

Happy Breathing Project
Ik noem deze adem training het “Happy Breathing Project” omdat deelnemers aangeven, dat zij meer harmonie, balans ervaren. Velen slapen al beter na deze korte training, hebben zelfs minder slaap en eten nodig. Velen geven aan momenten van vreugde en ‘bliss’ te ervaren als de innerlijke stilte groeit en het lijf blokkades los kan laten. Een diepe, vrije ademhaling is de beste preventie en belangrijk om te herstellen, te ont-stressen. Het geeft veel voldoening om zo eenvoudig iets voor ons zelf te kunnen doen.

Deze training heeft een gestructureerde opbouw en biedt begeleiding in de vorm van wekelijkse bijeenkomsten. In de online bijeenkomsten, leg ik de oefeningen voor de week uit, doen wij oefeningen samen en bespreken wij de ervaringen en vragen en gids ik je in het begrijpen van de ervaringen. Later instromen is niet mogelijk, omdat wij een opbouw programma volgen. Van harte welkom.


Happy Breathing Project

Start: Nieuwe data volgen.
Trainer: Cosima Scheuten

Waar: Online (Zoom)
Meeting: 8 meetings – op dinsdag avonden
Tijd: 17:00 – 18:30

Om succes te behalen is het nodig om
dagelijks minimaal 2 x 10 minuten zelfstandig te oefenen
en steekwoorden te noteren in een vragenlijst die je elke week opstuurt.

Data: 
Voor wie:  Volwassenen, er is geen voorkennis nodig, wel commitment.
Taal: In principe Nederlands, bij inschrijving van anderstaligen in Engels.
Minimum: Minimum aantal deelnemers: 6.

Kosten: 220 euro p.p., voor particulieren inclusief 21 % BTW. Voor bedrijven exclusief BTW.Inschrijven en betalen

Kortingsregeling
Je ontvangt 20% korting op jouw cursusprijs voor elke deelnemer die je meebrengt. De korting wordt verrekend met het bedrag dat jij voor jouw eigen deelname betaalt. Het bedrag wordt niet aan jouw uitgekeerd. Neem je vijf of meer deelnemers mee, dan kun jezelf gratis mee doen.

Cursus herhalen
Heb je de training reeds gedaan en wil je nog een keer mee doen als refresher? Dat kan voor het gereduceerde tarief van 110 euro inclusief 21 % BTW. Herhalen loont, de basis techniek is in elke cursus dezelfde, echter komen in elke cursus andere vragen op, en kan ik andere achtergrondinformatie of aanvullenden oefeningen geven.

Cursus privé aanvragen is in overleg mogelijk
8 private sessies van 1 – 1.5 uur ( 12 uur totaal) binnen 8 weken:
900 euro exclusief 21 % BTW (= 1089 euro inclusief BTW).

Je kan ook een cursus aanvragen, als je een groep van minimaal 6 deelnemers bij elkaar hebt. Dat kunnen bij voorbeeld vrienden, familie of collega zijn.

Ervaringen van deelnemers:
“Hoi Cosima, ik wou je nog even persoonlijk bedanken voor de ademtraining. Het is een life changing experience geweest voor mij. Ik kan je niet genoeg bedanken. Je begeleiding is van de bovenste plank: echt fantastisch hoe je dit aanpakt.” (Robin de Vliegher)

Happy breathing project – Garden of Chi