Happy Breathing Project

Breath is a tool everybody has, but hardly anybody knows how to use …

Adem, is leven.

Laat je adem weer vrij en moeiteloos stromen, diep in de buik, langzaam en stil. Een voedende adem versterkt je gezondheid, boost het immuunsysteem, helpt verzuring te voorkomen, en geeft energie. Helderheid in het hoofd, een gevoel van rust, innerlijke balans en harmonie. Een diepe ademhaling is een sleutel voor preventie, heling, goed functioneren, emotionele en mentale balans. De adem heeft invloed op alles wat je bent en doet. Hoe veel energie heb je? Hoe snel of langzaam verouder je?

Zuurstof is de brandstof voor alle processen in jouw lijf. Wil je op niveau martial arts, healing arts, spirituele arts, Chi Kung, inner alchemy, meditaties, bodywork, zingen, dansen, yoga, massage, sporten beoefenen? Dan is een diepe ademhaling zelfs een vereiste.

Helaas ademen verreweg de meeste mensen niet zoals boven beschreven. Door stress, spanning, emoties, en soms door lichamelijke oorzaken komt de adem vast te zitten. Is onze ademhaling disfunctioneel en geblokkeerd, dan heeft dat op termijn groot effect op onze gezondheid en welzijn. Ook verouderen wij sneller, voelen ons minder vitaal en ‘alive’.

Vrij ademen, hoe doe je dat en wat komt erbij kijken? In deze training ontdek je de verbanden, zul je beter begrijpen wat ademhaling doet, en oefenen wij een bepaalde ademhalingstechniek, die wij rustig opbouwen. Heb je die onder de knie, dan heb je wat voor het leven en kun je zelfstandig verder.

Ik noem deze adem training het “Happy Breathing Project” omdat mensen meer harmonie, balans ervaren, en heling kunnen ondersteunen. Velen geven aan momenten van ‘bliss’ te ervaren, als de innerlijke stilte groeit, en het lijf blokkades los kan laten. Een diepe, vrije ademhaling is de beste preventie, en belangrijk om te herstellen, te ont-stressen. Eigenlijk zouden kinderen op school en werknemers in het bedrijf basisvaardigheden moeten leren: hoe adem je, en hoe zit je of hoe sta je?

Happy Breathing Project

Ik bied je de kennis van dit adem project, met een opbouw, en begeleiding in de vorm van wekelijkse bijeenkomsten. Om succes te behalen, is het nodig, de oefeningen minimaal 2 x 10 minuten dagelijks zelfstandig te doen en aantekeningen te maken.

In de online bijeenkomsten, leg ik de oefeningen voor de week uit, doen wij oefeningen samen en bespreken wij de ervaringen en vragen en gids ik je in het begrijpen van de ervaringen. Later instromen is niet mogelijk, omdat wij een opbouw programma volgen. Van harte welkom.

Happy Breathing Project
(De laatste cursus is net afgerond in april 2022. Nieuwe data volgen spoedig)

Start: 7 juni 2022
Trainer: Cosima Scheuten

Waar: Online (Zoom)
Meeting: 8 meetings – op dinsdag avonden
Tijd: 17:00 – 18:30

Om succes te behalen is het nodig om
dagelijks minimaal 2 x 10 minuten zelfstandig te oefenen
en steekwoorden te noteren in een vragenlijst die je elke week opstuurt.

Data:  7, 14, 21, 28 juni en 5, 12, 19, 26 juli 2022
Voor wie:  Volwassenen, er is geen voorkennis nodig, wel commitment.
Taal: In principe Nederlands, bij inschrijving van anderstaligen in Engels.

Kosten: 220 euro p.p., voor particulieren inclusief 21 % BTW. Voor bedrijven exclusief BTW.

Inschrijven en betalen

Kortingsregeling:
Je ontvangt 20% korting op jouw cursusprijs voor elke deelnemer die je meebrengt. De korting wordt verrekend met het bedrag dat jij voor deelname betaalt. Neem je vijf of meer deelnemers mee, dan kun jezelf gratis mee doen.
Heb je de training reeds gedaan en wil je nog een keer mee doen als refresher? Dat kan voor het gereduceerde tarief van 110 euro inclusief 21 % BTW. Herhalen loont, de basis techniek is in elke cursus dezelfde, echter komen in elke cursus andere vragen op, en kan ik andere achtergrondinformatie of aanvullenden oefeningen geven.

Individual private training
8 private sessies van 1.5 uur ( 12 uur totaal) binnen 8 weken:
900 euro exclusief 21 % BTW (= 1089 euro inclusief BTW).

Ervaringen van deelnemers:
“Hoi Cosima, ik wou je nog even persoonlijk bedanken voor de ademtraining. Het is een life changing experience geweest voor mij. Ik kan je niet genoeg bedanken. Je begeleiding is van de bovenste plank: echt fantastisch hoe je dit aanpakt.” (Robin de Vliegher)

Happy breathing project – Garden of Chi