Healing series


Datum: 27 maart 2020 – het hoofd


Healing series bij Garden of Chi bestaan uit fysieke oefeningen, kloppingen, wrijvingen om de circulatie van blood en energie te bevorderen. Het zijn mooie tools voor zelfzorg en heling, en een prachtige toevoeging voor iedereen die les geeft (zoals Yoga, Chi Kung, lichaamswerk, meditatie) of al Zhan Zhuang traint.

Wij beginnen met een korte meditatie of mantra om tot rust en op adem te komen. Alle series hebben meer dan een fysiek effect, zij werken door op vele niveaus. In elke workshop leer je een mooie, afgeronde serie oefeningen, enjoy!


Healing series 1 – draait helemaal om het hoofd

Ik ben razend enthousiast over deze serie oefeningen, die ik nu dagelijks doe. Ze behoren tot mijn favorieten! Deze serie heb ik zorgvuldig samengesteld, en ik deel deze schat graag met jou. Je moet maar net weten hoe, en ze dan regelmatig doen. Zij brengen bij regelmatige beoefening een betere doorbloeding in het hoofd, meer innerlijke balans en harmonie, trainen en verbinden je hersenhelften en verfijnen jouw motoriek. Zij hebben effect op het hele lijf. Met deze serie creëer je een voorwaarde voor het ontwikkelen van jouw extra (spirituele) zintuigen. Losse oefeningen uit de serie worden gebruikt in diverse spirituele tradities, ik heb echter nog nergens elders zo een compacte, hele serie gezien. Laat de kracht ervan nou juist in de combinatie van de oefeningen liggen!

Datum: 27 maart 2020
Tijd: 18:00 – 20:00 uur
Trainer: Cosima Scheuten
Locatie: studio fresh tracks
Kosten: 40 euro inclusief 21 %BTW
Voor wie: volwassenen, iedereen is welkom. Geen voorkennis nodig.
Aanmelden is noodzakelijk.
Betaling: via bank. Informatie volgt na aanmelding.

Goed om te weten:
In serie 1 werken wij liggend en zittend op de mat. Matten zijn aanwezig in de ruimte. Kom in comfortable en losjes zittende kleding (broek zonder riem!), waarin je vrij kunt bewegen en neem pen en papier mee voor aantekeningen.

Neem mee:
Sloffen of dikke sokken (i.v.m. de hygiene aub geen straatschoenen of blote voeten)
Pen en papier voor aantekeningen
Kom in losjes en comfortabel zittende kleding.
Normale kleding, mits comfortabel en ruim zittend is prima.


Green Tara

Green Tara                     (De auteur van de afbeelding is mij onbekend.)

Tara, de moeder van alle Buddhas, wordt gezien als Bodhisattva of als Buddha van compassie en actie, als een beschermer, die helpt om fysiek, emotioneel and spiritueel lijden op te lossen. Tara verschijnt in 21 manifestaties, van wie elk een eigen kleur en spiritueel attribuut heeft.

Van deze verschijningsvormen zijn er twee bijzonder populair in Tibet: de witte en de groene Tara. Voor deze heling series, heb ik twee Taras als symbool gekozen, omdat zij staan voor compassie en lang leven (witte Tara) en verlichte activiteit en overvloed (groene Tara).


Healing series 2 – ademspieren
Healing sessie 3 – ruggengraat
Healing sessie 4 – psoas / kwa
Healing sessie 5 – shoulder nest
Healing series 6 – ‘aandachtsspier’

 

 


Zhan Zhuang Chi Kung (Qi Gong) – TAO geomancy – Feng Shui – Amsterdam