Healing series


Serie 1 – het hoofd

De workshop duurt twee uur en wordt gegeven op diverse data:
vrijdag 10 april  / 18:00-20:00 uur
zaterdag 11 april  / 11:00 -13:00 uur

Trainer: Cosima Scheuten
Locatie: on-line!
Kosten: 40 euro inclusief 21 %BTW
Voor wie: volwassenen, iedereen is welkom. Geen voorkennis nodig.
Aanmelden is noodzakelijk, ik bevestig dan graag of er nog plek is.
Betaling: aub via bank. Informatie volgt na aanmelding.


In verband met het Corona virus, zijn de trainingen meer dan ooit actueel en nodig, zij vinden nu online plaats zodat iedereen deel kan nemen! Kom, meld je aan en train mee.

Hoe werkt het?
Je ontvangt vlak voor begin van de workshop een mail met een link, die kun je in je browser openen. Je wordt gevraagd om een naam in te voeren (voornaam is genoeg) en je kan een kleur kiezen voor het ‘bolletje’ dat jouw weer geeft. Je hoeft geen apps of tools te installeren om deel te nemen. It’s easy. Let’s stay healthy ;-).

Met deze browsers kun je inloggen op de workshop: 
Google Chrome
Edge Chromium vanaf versie 72
Mozilla
Firefox vanaf versie 65
Safari (Apple) vanaf versie 13


Wat is een healing serie?
Healing series bij Garden of Chi bestaan uit fysieke oefeningen, kloppingen, wrijvingen, massages enz om de circulatie van blood en energie te bevorderen. Het zijn mooie tools voor zelfzorg en heling, en een prachtige toevoeging voor iedereen die les geeft (zoals Yoga, Chi Kung, lichaamswerk, meditatie) en iedereen, die al Zhan Zhuang traint.

Wij beginnen met een korte meditatie of mantra om tot rust en op adem te komen. Alle series hebben meer dan een fysiek effect, zij werken door op vele niveaus. In elke workshop leer je een mooie, afgeronde serie oefeningen, en leg ik uit waarom en hoe je de oefeningen doet, enjoy!


Healing series 1 – draait helemaal om het hoofd

Ik ben razend enthousiast over deze serie oefeningen, die ik nu dagelijks doe. Ze behoren tot mijn favorieten! Deze serie heb ik zorgvuldig samengesteld, en ik deel deze schat graag met jou. Je moet maar net weten hoe, en ze dan regelmatig doen. Zij brengen bij regelmatige beoefening een betere doorbloeding in het hoofd, meer innerlijke balans en harmonie, trainen en verbinden je hersenhelften en verfijnen jouw motoriek. Zij hebben effect op het hele lijf. Met deze serie creëer je een voorwaarde voor het ontwikkelen van jouw extra (spirituele) zintuigen. Losse oefeningen uit de serie worden gebruikt in diverse spirituele tradities, ik heb echter nog nergens elders zo een compacte, hele serie gezien. Laat de kracht ervan nou juist in de combinatie van de oefeningen liggen!

PS: om de verhuurster van onze lesruimte te steunen in deze door het Corona virus moeilijke tijden, zal ik de huur voor de zaal betalen, al maken wij er nu geen gebruik van. Het zijn tijden om elkaar te steunen…

Goed om te weten:
In serie 1 (het hoofd) werken wij kort liggend en dan zittend. Ik raad je aan op een stoel of kussen te gaan zitten, zodat je ontspannen rechtop kunt zitten. Kleermakerszit is voor de meeste mensen moeilijk vol te houden voor twee uur en ook om energetische redenen niet de beste optie voor deze workshop. Trek comfortable en losjes zittende kleding (broek zonder riem!) aan, waarin je vrij kunt bewegen en leg pen en papier klaar voor aantekeningen. Zet een thermoskan met heet water klaar. Omdat wij onder andere in het gezicht gaan wrijven en masseren, en in verband met het Corona virus, raad ik je aan om je gezicht en handen voor begin goed te wassen. Ik wens jou vast veel voorpret!Healing series 2 – ademspieren
Healing sessie 3 – ruggengraat
Healing sessie 4 – psoas / kwa
Healing sessie 5 – shoulder nest
Healing series 6 – ‘aandachtsspier’


Zhan Zhuang Chi Kung (Qi Gong) – TAO geomancy – Feng Shui – Amsterdam