Healing the head


Duur: 2 uur
Trainer: Cosima Scheuten
Locatie: online (Zoom)
Kosten: 40 euro inclusief 21 %BTW
Voor wie: volwassenen, iedereen is welkom. Geen voorkennis nodig.
Wanneer: op verzoek voor minimaal 5 deelnemers (of equivalente betaling).
Inhoud: theorie, oefeningen en zelf-massage op het hoofd.

Aanmelden


Wat is een healing serie?
Healing series bij Garden of Chi bestaan uit theorie, fysieke oefeningen, kloppingen, wrijvingen, massages enz om de circulatie van blood en energie te bevorderen. Het zijn mooie tools voor zelfzorg en heling, en een prachtige toevoeging voor iedereen, waarmee je ook jouw familie en vrienden kunt helpen. In deze workshop werken wij met massage van reflexzones en acupressuur op het hoofd, en doen wij oefeningen voor het hoofd. Daarmee kunnen wij blokkades opruimen, en bereiken wij voor het hele lijf en ons energetisch systeem meer balans en harmonie.

De kennis is bijzonder aangeraden voor beoefenaars van Zhan Zhuang / Chi Kung, leraren (denk bij voorbeeld aan yoga, lichaamswerk, healing, meditatie, massage) en bodyworkers.

Wij beginnen met een stuk theorie, zodat je de oefeningen begrijpt, een korte meditatie om tot rust en op adem te komen. Alle series hebben meer dan een fysiek effect, zij werken door op vele niveaus van fysiek tot spiritueel. In elke workshop leer je een mooie, afgeronde serie oefeningen, en leg ik uit waarom en hoe je de oefeningen doet, enjoy!

Healing – het hoofd

Ik ben razend enthousiast over deze serie oefeningen. Ze behoren tot mijn favorieten! Deze serie heb ik zorgvuldig samengesteld, en ik deel deze schat graag met jou. Je moet maar net weten hoe, en ze dan regelmatig doen. Zij brengen bij regelmatige beoefening een betere doorbloeding in het hoofd, meer innerlijke balans en harmonie, trainen en verbinden je hersenhelften en verfijnen jouw motoriek. Zij hebben effect op het hele lijf. Met deze serie creëer je een voorwaarde voor het ontwikkelen van jouw extra (spirituele) zintuigen. Losse oefeningen uit de serie worden gebruikt in diverse spirituele tradities, ik heb echter nog nergens elders zo een compacte, hele serie gezien. Laat de kracht ervan nou juist in de combinatie van de oefeningen liggen!

Goed om te weten:
In serie 1 (het hoofd) werken wij kort liggend en dan zittend. Ik raad je aan op een stoel of kussen te gaan zitten, zodat je ontspannen rechtop kunt zitten. Kleermakerszit is voor de meeste mensen moeilijk vol te houden voor twee uur en ook om energetische redenen niet de beste optie voor deze workshop. Trek comfortable en losjes zittende kleding (broek zonder riem!) aan, waarin je vrij kunt bewegen en leg pen en papier klaar voor aantekeningen. Zet een thermoskan met heet water klaar. Omdat wij onder andere in het gezicht gaan wrijven en masseren, en in verband met het Corona virus, raad ik je aan om je gezicht en handen voor begin goed te wassen. Ik wens jou vast veel voorpret!


Zhan Zhuang Chi Kung (Qi Gong) – TAO geomancy – Feng Shui – Amsterdam