Tao Cosmology 1 (basics)


Data: in overleg
Tijden: 10:00 – 12:00 / 14:00 – 16:00
Locatie: Online
Trainer: Cosima Scheuten
Kosten: 150 euro exclusief 21% BTW (181,50 euro inclusief BTW)

Voor wie: Volwassenen, er is geen voorkennis nodig om deel te nemen.
Ik geef deze cursus vanaf een minimum van 5 deelnemers (of equivalente betaling).

Aanmelden 


Inhoud (theorie les)

Wij verdiepen ons in drie lesdagen, in energetische wetten, concepten als yin & yang, 5 fases, bagua, de drie schatten, 20 channels, kosmische (astrologische) cycli, de vraag hoe volgens de taoïstische geleerden de cosmos is ontstaan, en bestuderen 3 oude taoïstische afbeeldingen, de Neijing Tu, Xiu Zhen Tu en de firemap. Wij ontdekken energetische wetmatigheden en verbanden tussen mens, aarde en cosmos, en bestuderen spiekbriefjes voor het innerlijke werk (inner alchemy). Taoïstische, oude wetenschap berust op natuurstudies, astrologische observaties, energetische wetten, deze kennis heeft altijd een praktische toepassing.

De grootste mysteries voor de mensheid liggen op het gebied van energy. Energie is de grondstof voor alles – alles wat wij zijn, doen en waarnemen, materie en non-materie, bestaat uit energie. Wat deden de oude taoïstische masters om die te cultiveren tot een hogere orde? Is een verfijnde energie gelijk aan het bereiken van verlichting?

Voor iedereen met interesse in persoonlijke ontwikkeling, energiewerk, internal arts, inner alchemy, Chi Kung, martial arts, traditionele Chinese geneeskunde, feng shui, Chinese astrologie of oosterse filosofie is deze lesreeks een aanrader. Het is fantastische materie, afkomstig uit eeuwenoude en soms meer dan twee duizend jaar oude, Chinese teksten en afbeeldingen.

Voorwaarden voor deelname:
Deze lesreeks bestaat uit drie lesdagen: Tao Cosmology 1, 2 en 3. Je kunt ervoor kiezen om een, twee of alle drie lesdagen te volgen. Omdat ze op elkaar opbouwen, kan dat alleen op volgorde, je kunt niet meedoen in de latere lessen zonder de voorafgaande te hebben gevolgd. Iedereen kan zonder voorkennis deel te nemen aan de eerste les.

Wat leer je in Tao Cosmology 1 (Tao basics)?
De eerste lesdag is een introductie van de basisconcepten van de chinese filosofie, zoals yin & yang, trigrammen, de 5 fases, bagua, de drie schatten, het taoïstische model hoe de cosmos is ontstaan. Over deze onderwerpen valt zo veel te vertellen en te verdiepen, dat geleerden soms een leven lang studeren op een enkel detail van slechts een van deze themas. Met deze lesdag heb je gedegen Tao basiskennis, een voorwaarde voor deelname aan Tao Cosmology 2 en 3 lesdagen. Ook voor de Lo Shu practitioner opleiding, en Feng Shui trainingen is deze kennis nodig. Voor het beoefenen van Chi Kung is begrip van deze materie een pre. Ik raad het je aan om je erin te scholen.


Meld je aan, en maak aub jouw bijdrage over naar:


Rekening op naam van Cosima Scheuten in Amsterdam
IBAN nummer: NL89ABNA0528596578
Belangrijk: vermeld aub ‘je naam + tao cosmology 1’ erbij.
Alvast bedankt!Zhan Zhuang Chi Kung (Qi Gong) – TAO geomancy – Feng Shui – Amsterdam