Tao Cosmology 1 (basics)


Data: in overleg
Tijden: 10:00 – 12:00 / 14:00 – 16:00
Locatie: Online
Trainer: Cosima Scheuten
Kosten: 150 euro exclusief 21% BTW (181,50 euro inclusief BTW)

Voor wie: Volwassenen, er is geen voorkennis nodig om aan de eerste dag deel te nemen. Ik geef deze cursus vanaf een minimum van 5 deelnemers (of equivalente betaling). Neem je 5 betalende deelnemers mee, dan kun jezelf gratis deel nemen op dezelfde cursusdata als de deelnemers die je mee brengt.

Aanmelden 


Wat leer je in Tao Cosmology 1 ?
De eerste lesdag is een introductie van de basisconcepten van de chinese filosofie: yin & yang, trigrammen, de 5 fases, bagua, de drie schatten, het taoïstische model hoe de cosmos is ontstaan. Na afronden van deze Tao Cosmology 1 lesdag heb je gedegen Tao basiskennis.  Afronden van deze lesdag is een voorwaarde voor deelname aan Tao Cosmology 2 en 3 lesdagen, voor dag 2 en 3 van de Lo Shu practitioner opleiding, en de Feng Shui trainingen.

Voor iedereen met interesse in persoonlijke ontwikkeling, energiewerk, internal arts, inner alchemy, Chi Kung, martial arts, traditionele Chinese geneeskunde, Feng Shui, Chinese astrologie of oosterse filosofie is deze lesreeks een echte aanrader. Het is fantastische materie, afkomstig uit meer dan twee duizend jaar oude, Chinese teksten en afbeeldingen.

Voorwaarden voor deelname:
De lesreeks bestaat uit drie lesdagen: Tao Cosmology 1, 2 en 3. Je kunt ervoor kiezen om een, twee of alle drie lesdagen te volgen. Omdat ze op elkaar opbouwen, kan dat alleen op volgorde, je kunt steeds meedoen in een latere les, als je de voorafgaande hebt gevolgd. Iedereen kan zonder voorkennis deel te nemen aan de eerste les.

Wat leer je in Tao Cosmology 1, 2, 3?
Hoe is de cosmos ontstaan en hoe beïnvloedt de cosmos ons leven en de aarde? Hoe kunnen wij de kennis van de energetische cycli en wetten gebruiken om onze gezondheid, welzijn, harmonie te versterken en om goede beslissingen te maken? Wat betekent deze kennis voor het cultiveren van onze eigen energie? Voor meditatie? Voor het beoefenen van Chi Kung en Chinese geneeswijzen? Wat betekent de energetische blueprint van onze geboorte voor ons leven? Voor onze gezondheid, voor ons huis? Wat is harmonie en wanneer verstoren wij die?

De grootste mysteries voor de mensheid liggen op het gebied van energy. Energie, is de grondstof voor alles – alles wat wij zijn, doen en waarnemen, materie en non-materie, bestaat uit energie. Wat deden de oude taoïstische masters om die te cultiveren tot een hogere orde? Is een verfijnde energie gelijk aan het bereiken van verlichting?

Wij verdiepen ons in de tweede en derde lesdag, veder in energetische wetten, chinese concepten en bestuderen 3 oude taoïstische afbeeldingen, de Neijing Tu, Xiu Zhen Tu en de firemap. Wij ontdekken energetische wetmatigheden en verbanden tussen mens, aarde en cosmos, en ontdekken “spiekbriefjes” voor het innerlijke werk (inner alchemy). Taoïstische, oude wetenschap berust op natuurstudies, astrologische observaties, energetische wetten, deze kennis heeft altijd een praktische en zeer nuttige toepassing.

Meld je aan, en maak aub jouw bijdrage over naar:


Rekening op naam van Cosima Scheuten in Amsterdam
IBAN nummer: NL89ABNA0528596578
Belangrijk: vermeld aub ‘je naam + tao cosmology 1’ erbij.
Alvast bedankt!Zhan Zhuang Chi Kung (Qi Gong) – TAO geomancy – Feng Shui – Amsterdam