Chi Kung

 


Waarom Zhan Zhuang Kung / Chi Kung?


Door onze zittende, drukke manier van leven, omgeven door stress, prikkels en vervuiling hebben wij extra aandacht en zelfzorg nodig om vitaal, gezond en in harmonie te blijven. Wil je samen trainen, energie, vitaliteit, welzijn, bewustzijn en gezondheid ontwikkelen in een sfeer van rust en plezier? Kom en ervaar Zhan Zhuang Kung (Chi Kung / Qi Gong)  in Amsterdam. Deze rustige, oosterse bewegingsleer kan je veel bieden.

Garden of Chi geeft lessen in Zhan Zhuang Kung, deze rustige oefeningen behoren tot de traditionele Chinese geneeskunde en hebben bij regelmatige herhaling een grote, versterkende en helende kracht. Zhan Zhuang wordt vaak vertaalt als: “staan als een boom” of “staan als een paal”, stille en uitdagende houdingen vormen de kern van Zhan Zhuang Kung. Het is de krachtigste oefenvorm, die ik ken om energie op te bouwen.

Je bouwt ermee jouw interne systeem op, meer chi (energie) en een betere stroom van chi. En dat is een mooie basis voor jouw leven, een basis die je ook goed kunt gebruiken voor alle ‘internal martial arts’ (krijgskunsten), ‘healing arts’ (waaronder acupunctuur, shiatsu, chi – treatments) en vele spirituele tradities. Mijn leerlingen omschrijven de lessen regelmatig als life-changers. Van harte welkom!


De masters in mijn lineage schreven het volgende over onze training:


 

kl 3 Flyer 14 werkversie 2 zondagmiddag

“When you stand, you are like a tree.
You are growing from within.
Your feet, like roots, draw power from the earth.
Your body, like the trunk, is perfectly aligned.
You are unmoving, strong.
Your head is open to the heavens like the crown of the tree.
You rest calmly, the universe within your mind.”
Master Lam Kam Chuen

“A small movement is better than a big movement
No movement is better than a small movement
Stillness is the mother of all movement”
Grandmaster Wang Xiang Zhai

“Energie is de grondstof voor alles. Als je die weet te verzorgen en kwalitatief te ontwikkelen, wordt alles wat je denkt, doet en bent van een kwalitatief hogere orde. Energie verwerf je door met lichaam en geest op natuurlijke wijze de uitdaging aan te gaan met zwaartekracht en stilte… Naar onze ervaring is het trainen van Zhan Zhuang verschillend van – en complementair aan – alle andere mentale en fysieke trainingen. Hierdoor is ook de uitkomst complementair.”
Anders Håkansson en instructeurs van stichting ZZIA


Zhan Zhuang Chi Kung (Qi Gong) – TAO geomancy – Feng Shui – Amsterdam