Tao Cosmology 3

Data: in overleg
Tijden: 10:00 – 12:00 / 14:00 – 16:00
Duur: Een lesdag, theorie
Locatie: Online (Zoom)
Trainer: Cosima Scheuten.
Kosten: 200 euro exclusief 21% BTW (242 euro inclusief BTW)

Voor wie: volwassenen, die de voorafgaande twee lesdagen hebben gevolgd.
Ik geef deze cursus vanaf een minimum van 5 deelnemers (of equivalente betaling).

Aanmelden 


Inhoud: 
Wij verdiepen ons in drie lesdagen, in energetische wetten, concepten als yin & yang, 5 fases, bagua, de drie schatten, 20 channels, kosmische (astrologische) cycli, de vraag hoe volgens de taoïstische geleerden de cosmos is ontstaan, en bestuderen 3 oude taoïstische afbeeldingen, de Neijing Tu, Xiu Zhen Tu en de firemap. Wij ontdekken energetische wetmatigheden en verbanden tussen mens, aarde en cosmos, en bestuderen spiekbriefjes voor het innerlijke werk (inner alchemy). Taoïstische, oude wetenschap berust op natuurstudies, astrologische observaties, energetische wetten, deze kennis heeft altijd een praktische toepassing.

De grootste mysteries voor de mensheid liggen op het gebied van energy. Energie is de grondstof voor alles – alles wat wij zijn, doen en waarnemen, materie en non-materie, bestaat uit energie. Wat deden de oude taoïstische masters om die te cultiveren tot een hogere orde? Is een verfijnde energie gelijk aan het bereiken van verlichting?

Voor iedereen met interesse in persoonlijke ontwikkeling, energiewerk, internal arts, inner alchemy, Chi Kung, martial arts, traditionele Chinese geneeskunde, feng shui, Chinese astrologie of oosterse filosofie is deze lesreeks een aanrader. Het is fantastische materie, afkomstig uit eeuwenoude en soms meer dan twee duizend jaar oude, Chinese teksten en afbeeldingen.

Derde lesdag (Tao Cosmology 3)
Verdieping van de lessen uit de drie afbeeldingen, en de stof van de voorafgaande lesdagen. Frequenties, sounds, the pearls, planeten. Het verband met onze practices, zoals Zhan Zhuang, meditatie, inner alchemy, Feng Shui, Geomantie, Chinese geneeskunde, Lo Shu interpretatie zal duidelijk worden.

Voorwaarde voor deelname:
Afronden van de voorafgaande lessen Tao cosmology 1 en 2.

Voor mij zijn de inzichten life-changers, en ik raad iedereen aan zich erin te verdiepen. Over deze onderwerpen valt zo veel te vertellen, dat de drie lesdagen slechts een goed begin kunnen zijn. Geleerden studeren soms een leven lang op slechts een enkel onderdeel van een van deze afbeeldingen. Na afloop heb je stevige basiskennis.


Zhan Zhuang (Chi Kung / Qi Gong) – Feng Shui – Tao Geomancy – Lo Shu – Tao Cosmology – meditation