Geomantie


Wat doet Geomantie?


Met mijn Tao Geomantisch werk, zorg ik ervoor, dat de bodem onder een pand en de omgevende tuinen, weer in harmonie komt en vitaal is. In de volksmond noemt men het helen van traumas in de grond vaak een ‘landclearing’ of ‘landheling’.

De energie van het land heeft een groot effect op de gebouwen en hun bewoners. Voelt een huis of stuk land niet prettig, is het niet vitaal, zijn er vaak ruzies, ongelukken? Zijn de bewoners en planten ziek, de mensen niet succesvol, worden ze niet uitgerust wakker of ‘hangt er iets’ dat niet fijn voelt?

Geomantie kent praktische, aardse remedies en spiritueel werk. Ons universum bestaat immers voor slechts 4% uit materie, de overige 96% is non-materie. Tao Geomantie werkt met de materie (wat er fysiek in de grond aanwezig is) en met het fijnstoffelijke, het vraagt om zeer specifieke opleidingen om dit harmoniserende werk te kunnen doen.

Wil je wel een vitale plek hebben, een krachtplek, waarop jouw huis of bedrijf staat? Zo een stuk grond, dat vitaliteit en harmonie uitstraalt, en waar iedereen graag is? Wil je dat de bodem een positief effect op de gezondheid van de bewoners en/of succes van de zaak heeft in plaats van een uitputtende? Neem dan contact op.

Een positive, liefdevolle plek resoneert met het leven.

“In Europe the art of geomancy has been practiced for thousands of years. Our ancestors used to be in deep contact with the surrounding energies and elemental beings, believing in a mystic and magical world”. (grandmaster. J. Lim)


 Wat kan er dan aan de hand zijn?


Denk bij voorbeeld aan breuklijnen, Benker-, Hartmann-  en  Currylijnen, leylinen, wateraders, een vortex, ondergrondse grotten, oude bronnen, of bij voorbeeld velden met rottende, organische substanties, waaruit ongezonde gassen vrij komen. In Nederland hebben meer 70% van alle huizen, die ik zie, last van ondergrondse wateraders. Het is zeer ongezond om boven een waterader te slapen. Kijk eens naar de natuur: plantengroei op deze plekken is anders, en de meeste diersoorten mijden deze plekken. Boeren weten het uit eigen ervaring: er is altijd een plek in de stal waar de koeien het niet goed doen. Stress in de grond geeft ook stress voor jouw lijf. 

Stressvelden in de grond zijn een krachtige, constante belasting voor mensen, en dat heeft zoals elke chronische stress een verzwakkend effect op jouw immuunsysteem, gezondheid, welzijn en functioneren. Ook bovengronds kunnen diverse verstorende factoren optreden. Bij elkaar onderzoek ik honderden van factoren, die mee spelen, het is een zeer specialistisch vak. In mijn werk zie ik duidelijk het verband tussen stress in de grond en het optreden van kanker, chronische aandoeningen, ontstekingen en vele andere klachten. Laat mij de grond helen. Waar dat niet kan, zijn meestal wel beschermende maatregelen te nemen. 


Wist je dat water en de bodem ook een ‘geheugen’ hebben?


Zij onthouden wat er ooit is gebeurd. Dat kun je een beetje vergelijken met het celgeheugen van jouw lijf, daar kunnen oude traumas in opgeslagen zitten, meestal zonder dat je je daarvan bewust bent. Ook een stuk grond heeft een consciousness, waarin dingen zitten opgeslagen. In zand en stenen zitten kleine kristallen van silicium, zij slaan veel geschiedenis op. De aardkorst bestaat voor maar liefst 25,7% uit silicium in zijn verschillende verbindingen. Trouwens zit het ook in onze botten, kraakbeen en bindweefsels, en in het bouwmateriaal van jouw huis. En dat resoneert met elkaar. Wist je dat een silicium verbinding, door de fantastische geheugenfunctie, ook in de geheugenchip van jouw computer zit? Het heeft de naam gegeven aan het beroemde Silicon Valley (silicone is gemaakt door mensen met silicium plus wat toevoegingen).


En nu wordt het interessant: wat zit er in het geheugen van jouw stuk grond?


Wat nu een vruchtbaar en rustig land lijkt, kan eerder door oorlog, of ziekte of natuurrampen geteisterd zijn. Woon je nu boven een voormalige begraafplaats, of – ik noem maar wat – een slagerij, een gevangenis, een plek waar vroeger galgen stonden of andere gebeurtenissen plaats vonden die een heftige emotionele imprint achter laten? Waren er diverse ongelukken? Woon je op de plek waar eerder huizen zijn afgebrand, verwoest of iemand is vervloekt of vermoord? Een oud ziekenhuis? ZIjn er rampen gebeurt? Of voelt het gewoon wat unheimisch omdat er nog “iets” hangt?

Dat is zeker in Europa, met haar oude geschiedenis van bewoning, oorlogen en pesten vaak het geval. Natuurlijk is het is verreweg van ideaal om dan op zo een plek te wonen. Liever kies je daar niet voor, en als je er al woont, dan kom ik graag helpen. Ik word er enorm blij van, als het land terug kan komen in de oorspronkelijke, natuurlijke en vitale staat. Ik activeer ter ondersteuning krachtplekken met liefdevolle, positieve energie.


Eerst Geomantie, dan Feng Shui


Een huis, dat met Feng Shui optimaal is gebouwd en ingericht, is werkelijk prachtig. En toch – staat het op een stuk grond met een zeer lage, negative en ziekmakende energie, kan het mooiste Feng Shui huis de bewoners niet optimaal ondersteunen. De negatieve energie uit de grond, trekt immers constant in het gebouw en is zeer krachtig. Daarom begin ik, als dat nodig is, eerst ermee om de grond onder een gebouw te zuiveren en te harmoniseren voordat ik aan een Feng Shui consult (voor het huis) begin. Ideaal zou het natuurlijk zijn, als je mij al bij de keuze voor een stuk land, of het ontwerpen van een huis erbij betrekt. Voorkomen is altijd beter dan genezen.


Hoe gaat het in zijn werk? Laat een quick scan doen.


  • Neem contact met mij op, wij maken een afspraak om alle vragen te bespreken. Dat kan via Zoom, telefoon of in een persoonlijk gesprek.
  • Met wat informatie over het stuk land (of huis) en de issues, plattegronden en fotos, kan ik een quickscan maken, waarbij ik in kaart breng water speelt en in welke mate. Een quickscan kost 500 euro exclusief 21% BTW. Aan hand van de quickscan, kan ik beramen wat de kosten zijn voor de daadwerkelijke landheling. Mijn basistarief is gerelateerd aan de afmeting van de grond (ter indicatie: 15 euro per m2) met een minimum van 1200 euro exclusief BTW. Voor onbebouwde grond met grote afmeting (zoals een akker of weiland) hanteer ik een lager tarief. 
  • Na akkoord, begin ik met een meer diepgaand onderzoek (Geomantie kent honderden van factoren), en spreken wij een datum af, voor de landheling ter plekke. Goed geomantisch werk heeft veel invloed op jouw welzijn, gezondheid, relaties en succes. Ik zie het als een relevante verbetering voor kwaliteit van leven en vaak noodzakelijk voor gezondheid en heling. Je kunt de investering voor een landheling afwegen aan wat het op gaat leveren: het kan letterlijk levensreddend zijn, harmonie in een gezin of zaak verbeteren en zelfs een cruciale succesfactor voor een zaak zijn. Ik kan je meer hierover vertellen en ook toelichten in welke mate dat bij een terrein wel of niet speelt na een quickscan. 

Zhan Zhuang Chi Kung (Qi Gong) – TAO geomancy – Feng Shui – Lo Shu – Cosmology – Meditatie 


Copyrights @ Cosima Scheuten