Geomantie


Wat doet Geomantie?


Met mijn Tao Geomantisch werk, zorg ik ervoor, dat de bodem onder een pand, het pand zelf, en/of de omgevende tuin, weer in harmonie komt en vitaal is. In de volksmond noemt men dit vaak een ‘landclearing’, ‘landheling’ of ‘houseclearing’.

De energie van het land heeft een groot effect op de gebouwen en hun bewoners. Voelt een huis of stuk land niet prettig, is het niet vitaal, zijn er vaak ruzies, ongelukken? Zijn de bewoners ziek, niet succesvol, worden ze niet uitgerust wakker of ‘hangt er iets’ dat niet fijn voelt?

Vraag je dan even: “Wil ik een fijne plek hebben, een krachtplek, waarop mijn huis of bedrijf staat? Zo een stuk grond, dat vitaliteit en harmonie uitstraalt, en waar iedereen graag is? Wil ik dat zeer positieve effect op de gezondheid van de bewoners en/of succes voor de zaak hebben?”. Een positive plek resoneert met het leven.

Geomantie kent praktische, aardse remedies en spiritueel werk. Ons universum bestaat immers voor slechts 4% uit materie, de overige 96% is non-materie. Tao Geomantie werkt met de materie en met het fijnstoffelijke, het vraagt om zeer specifieke opleidingen om dit werk te kunnen doen.

“In Europe the art of geomancy has been practiced for thousands of years. Our ancestors used to be in deep contact with the surrounding energies and elemental beings, believing in a mystic and magical world”. (grandmaster. J. Lim)


 Wat kan er dan in de grond zitten?


Denk bij voorbeeld aan breuklijnen, wateraders, ondergrondse grotten, oude bronnen, of bij voorbeeld velden met rottende, organische substanties, waaruit ongezonde gassen vrij komen. In Nederland hebben ca 60-70% van alle huizen, die ik zie, last van ondergrondse wateraders. Het is zeer ongezond om boven een waterader te slapen. Kijk eens naar de natuur: plantengroei op deze plekken is anders, en de meeste diersoorten mijden deze plekken.

Stressvelden zijn een constante belasting voor mensen, het heeft onder andere effect op jouw immuunsysteem, gezondheid, welzijn en functioneren. Ook bovengronds kunnen diverse verstorende factoren optreden. Bij elkaar onderzoek ik honderden van factoren, die een rol kunnen spelen. Het is zeer specialistisch werk.


Wist je dat water en de bodem ook een ‘geheugen’ hebben?


Zij onthouden wat er ooit is gebeurd. Dat kun je een beetje vergelijken met het celgeheugen van jouw lijf, daar kunnen oude traumas in opgeslagen zitten, meestal zelf zonder dat je je daarvan bewust bent. In zand en stenen zitten kleine kristallen van silicium, zij slaan veel geschiedenis op. De aardkorst bestaat voor maar liefst 25,7% uit silicium in zijn verschillende verbindingen. Trouwens zit het ook in onze botten, kraakbeen en bindweefsels, en in het bouwmateriaal van jouw huis. En dat resoneert met elkaar. Wist je dat een silicium verbinding, door de fantastische geheugenfunctie, ook in de geheugenchip van jouw computer zit? Het heeft de naam gegeven aan het beroemde Silicon Valley (silicone is gemaakt door mensen met silicium plus wat toevoegingen).


En nu wordt het interessant: wat zit er in het geheugen van jouw stuk grond?


Wat nu een vruchtbaar en rustig land lijkt, kan eerder door oorlog, of ziekte of natuurrampen geteisterd zijn. Woon je nu boven een voormalige begraafplaats, of – ik noem maar wat – een slagerij, een gevangenis, een plek waar vroeger galgen stonden of andere gebeurtenissen plaats vonden die een heftige emotionele imprint achter laten? Waren er diverse ongelukken? Woon je op de plek waar eerder huizen zijn afgebrand, verwoest of iemand is vervloekt of vermoord? Een oud ziekenhuis? Of voelt het gewoon wat unheimisch omdat er nog “iets” hangt?

Dat is zeker in Europa, met haar oude geschiedenis van bewoning, oorlogen en pesten vaak het geval. Natuurlijk is het is verreweg van ideaal om dan op zo een plek te wonen. Liever kies je daar niet voor, en als je er al woont, dan kom ik graag helpen. Ik word er enorm blij van, als het land terug kan komen in de oorspronkelijke, natuurlijke en vitale staat. Ik activeer ter ondersteuning krachtplekken met liefdevolle, positieve energie.


Eerst Geomantie, dan Feng Shui


Een huis, dat met Feng Shui optimaal is gebouwd en ingericht, is werkelijk prachtig. En toch – staat het op een stuk grond met een zeer lage, negative en ziekmakende energie, kan het mooiste Feng Shui huis de bewoners niet optimaal ondersteunen. De negatieve energie uit de grond, trekt immers constant in het gebouw en is zeer krachtig. Daarom begin ik, als dat nodig is, eerst ermee om de grond onder een gebouw te zuiveren en te harmoniseren voordat ik aan een Feng Shui consult (voor het huis) begin. Ideaal zou het natuurlijk zijn, als je mij al bij de keuze voor een stuk land, of het ontwerpen van een huis erbij betrekt. Voorkomen is beter dan genezen.


Hoe gaat het in zijn werk? Laat een quick scan doen.


  • Neem contact met mij op, wij maken een afspraak om alle vragen te bespreken. Dat kan via Zoom, telefoon of in een persoonlijk gesprek.
  • Met wat informatie over het stuk land (of huis) en de issues, plattegronden en fotos, kan ik een quickscan maken, waarbij ik in kaart breng water speelt en in welke mate. Een quickscan kost 500 euro exclusief 21% BTW. Aan hand van de quickscan, kan ik beramen wat de kosten zijn voor de daadwerkelijke landheling.
  • Na akkoord, begin ik met een meer diepgaand onderzoek (Geomantie kent honderden van factoren), en spreken wij een datum af, voor de landheling ter plekke. Goed geomantisch werk heeft veel invloed op jouw welzijn, gezondheid, relaties en succes. Ik zie het als een relevante verbetering voor kwaliteit van leven. Ik beschouw mijn tarief niet als kosten voor de opdrachtgever, eerder als een uitkering van een klein deel van wat het op gaat leveren.

Zhan Zhuang Chi Kung (Qi Gong) – TAO geomancy – Feng Shui – Lo Shu – Cosmology – Meditatie