Geomantie

 


Wat doet Geomantie?

Wat is er leuker dan een fijne plek te hebben, een krachtplek, waarop jouw huis of bedrijf staat? Zo een stuk grond, dat vitaliteit en harmonie uitstraalt, en waar iedereen graag is, heeft een zeer positief effect op gezondheid van bewoners en succes van een zaak. Wat maakt een plek zo positief? Ons universum bestaat voor slechts 4% uit materie, de overige 96% is non-materie.

“In Europe the art of geomancy has been practiced for thousands of years. Our ancestors used to be in deep contact with the surrounding energies and elemental beings, believing in a mystic and magical world”. (grandmaster. J. Lim)

Ook de hedendaagse Geomantie werkt met energieën van het land. In gewone taal zou je dat kunnen vertalen met “land schoonmaken, ontstoren, harmoniseren, vitaliseren” of  in het kort “een landclearing doen” zodat de bodem weer helemaal fijn voelt, levend, positief. Ga maar eens op een vitale en positieve krachtplek staan, dan heb je een bijzondere ervaring, het resoneert met het leven. Mijn hart ligt bij dit Geomantische werk.

Geomantie kent praktische remedies en spiritueel werk. Ik word er diep gelukkig van, om dit werk te mogen doen. Voor mij bestaat er bijna niets mooiers, dan de aarde een beetje mooier en stralender te maken en daarmee de mens, flora en fauna te zien opbloeien. Een voedende cirkel te activeren tussen mens, hemel en aarde te herstellen. Voor mij is dat de weg van de Tao.

Wat kan er dan in de grond zitten?

In de grond kunnen diverse geopatische stressvelden aanwezig zijn, denk bij voorbeeld aan breuklijnen, wateraders, ondergrondse grotten, oude bronnen, of bij voorbeeld velden met rottende, organische substanties, waaruit ongezonde gassen vrij komen. In Nederland hebben ca 60-70% van alle huizen, die ik zie last van ondergrondse wateraders.

Geomantische stressvelden veroorzaken constante stress voor mensen, het heeft onder andere effect op jouw immuunsysteem, gezondheid, welzijn en functioneren. Ook bovengronds kunnen diverse verstorende factoren optreden. Bij elkaar kunnen honderden van factoren een rol spelen. Daarnaast heeft de bodem ook een ‘geheugen’ voor wat er ooit is gebeurd.

In zand en stenen zitten kleine kristallen van silicium, zij slaan veel geschiedenis op. De aardkorst bestaat voor maar liefst 25,7% uit silicium in zijn verschillende verbindingen. Trouwens zit het ook in onze botten, kraakbeen en bindweefsels, en in het bouwmateriaal van jouw huis. En dat resoneert met elkaar. Wist je dat een silicium verbinding, door de fantastische geheugenfunctie, ook in de geheugenchip van jouw computer zit? Het heeft de naam gegeven aan het beroemde Silicon Valley (silicone is gemaakt door mensen met silicium plus wat toevoegingen). En nu wordt het interessant: wat zit er in het geheugen van jouw stuk grond?

Wat nu een vruchtbaar en rustig land lijkt, kan eerder door oorlog, of ziekte of natuurrampen geteisterd zijn. Woon je nu boven een voormalige begraafplaats, of – ik noem maar wat – een slagerij, een gevangenis, een plek waar vroeger galgen stonden of andere gebeurtenissen plaats vonden die een heftige emotionele imprint achter laten? Waren er diverse ongelukken? Woon je op de plek waar eerder huizen zijn afgebrand, verwoest of iemand is vervloekt of vermoord? Een oud ziekenhuis? Of voelt het gewoon wat unheimisch omdat er nog “iets” hangt?

Dat is zeker in Europa, met haar oude geschiedenis van bewoning, oorlogen en pesten vaak het geval. Natuurlijk is het is verreweg van ideaal om dan op zo een plek te wonen. Liever kies je daar niet voor, en als je er al woont, dan kom ik graag helpen. Ik word er enorm blij van, dat ik kan helpen om zulke plekken op te ruimen, te helen en het land terug mag zetten in de oorspronkelijke, natuurlijke en vitale staat. Ik activeer ter ondersteuning krachtplekken met liefdevolle, positieve energie.

Eerst Geomantie, dan Feng Shui

Een huis, dat met Feng Shui optimaal is gebouwd en ingericht, is werkelijk prachtig. En toch – staat het op een stuk grond met een zeer lage, negative en ziekmakende energie, kan het mooiste Feng Shui huis de bewoners niet optimaal ondersteunen. De negatieve energie uit de grond, trekt immers constant in het gebouw en is zeer krachtig. Daarom begin ik, als dat nodig is, eerst ermee om de grond onder een gebouw te zuiveren en te harmoniseren voordat ik aan een Feng Shui consult (voor het huis) begin.


Hoe gaat het in zijn werk?

  • Neem contact met mij op, wij maken een belafspraak om op een voor jouw goed moment alle vragen te bespreken. Met informatie over het stuk land, kan ik inschatten hoe veel tijd ik nodig heb, en offereer ik een prijs voor een quickscan.
  • Kies je voor de quickscan, dan maak ik die aan hand van gegevens en plattegronden die je mij verstrekt, nadien kan ik je vertellen, wat ik voor jou en het betreffende stuk land kan betekenen en wat de kosten voor een land heling zijn.
  • Geomantische land heling begint met een meer uitgebreid onderzoek naar meer dan 200 factoren, die van invloed kunnen zijn voor het betreffende stuk land. Mijn voorbereidend werk maak ik aan de hand van de plattegronden. Nadien maken wij een afspraak voor de land heling, en kom ik ter plekke mijn geomantisch werk doen. Afhankelijk van wat ik tijdens de voorbereidingen aantref, schakel ik eventueel aanvullend een of twee collegas in.

 


Zhan Zhuang Chi Kung (Qi Gong) – TAO geomancy – Feng Shui – Amsterdam