Tao Cosmology 2

Data: in overleg
Tijden: 10:00 – 12:00 / 14:00 – 16:00
Duur: Een lesdag, theorie
Locatie: Online (Zoom)
Trainer: Cosima Scheuten.
Kosten: 200 euro exclusief 21% BTW (242 euro inclusief BTW)

Voor wie: Volwassenen, die de voorafgaande lesdag (Tao Cosmology 1) hebben gevolgd. Ik geef deze cursus vanaf een minimum van 5 deelnemers (of equivalente betaling).

Aanmelden 

Inhoud:

Wij verdiepen ons in drie lesdagen, die op elkaar opbouwen, in energetische wetten, concepten als yin & yang, 5 fases, bagua, de drie schatten, de vraag hoe volgens de taoïstische geleerden de cosmos is ontstaan (en wat dat met ons en onze gezondheid te maken heeft), en bestuderen 3 oude taoïstische afbeeldingen, de Neijing Tu, Xiu Zhen Tu en de firemap. Wij ontdekken energetische wetmatigheden en verbanden tussen mens en cosmos, astrology en geneeskunde, spirituele ontwikkeling. Wij bestuderen de spiekbriefjes voor het innerlijke werk (inner alchemy).

De grootste mysteries voor de mensheid liggen op het gebied van energy. Energie is de grondstof voor alles – alles wat wij zijn, doen en waarnemen, materie en non-materie, bestaat uit energie. Hoe kunnen wij die in ons cultiveren tot een hogere orde? Is een verfijnde energie gelijk aan het bereiken van verlichting? 

Voor iedereen met interesse in persoonlijke ontwikkeling, energiewerk, internal arts, inner alchemy, Chi Kung, martial arts, traditionele Chinese geneeskunde, feng shui, Chinese astrologie of oosterse filosofie is deze lesreeks een aanrader. Het is fantastische materie, afkomstig uit eeuwenoude en soms meer dan twee duizend jaar oude, Chinese teksten en afbeeldingen. 

Voorwaarde voor deelname:
Afronden van de voorafgaande lesdag Tao cosmology 1. 
Het is niet mogelijk om de tweede lesdag te volgen, zonder de kennis van les 1.

Voor mij zijn de inzichten life-changers, en ik raad iedereen aan zich erin te verdiepen. Over deze onderwerpen valt zo veel te vertellen en te verdiepen, dat de lesdagen slechts een goed begin, een introductie kunnen zijn. Geleerden studeren soms een leven lang op slechts een enkel onderdeel van een afbeelding.Zhan Zhuang – Chi Kung (Qi Gong) – Feng Shui – Tao Geomancy – Lo Shu – Tao Cosmology