Testimonials!

Hieronder vind je een aantal kenmerkende reacties van mijn klanten. Wil je zelf uitproberen wat Chi Kung voor je kan doen? Neem dan een proefles, welkom!

feedback workshop Chi Kung Qi Gong Cosima Scheuten

Ontspanning, energie, beter voelen, evenwicht, groot effect
De dag na een les heb ik meer energie en voel ik me beter. Het lijken eenvoudige oefeningen maar het effect is groot. Cosima voelt haarfijn aan waar iemand aan toe is. Met zachte hand laat ze je je grenzen verkennen. Ik werk voor een grote financiële dienstverlener met een hectische baan. Chi Kung helpt me ontspannen en geeft me energie. Goed voor het evenwicht!”  (Eric Lange, ING).

“Twee jaar geleden ben ik uit een soort lamlendigheid met het rennen in het bos gestopt. Twee weken geleden ben ik echter weer begonnen met in mijn achterhoofd  dat het wel weer weken zou duren voordat ik op het oude niveau zou zijn. Maar wie schetst mijn verbazing: binnen twee weken loop ik sneller en langer dan ooit. En belangrijker nog, het betekent voor mij onomstotelijk dat de Qi Gong/Tai Chi in mij werkzaam is. Leuk toch? Ik ben je zeer dankbaar! Liefs, Erik” (Erik Gerretsen)

Of het nu haar individuele coaching betreft of groepslessen, de volgende woorden zijn wat mij betreft nog een understatement om Cosima te omschrijven: oprecht, betrokken, enorme kennis en kunde, plezier, aandacht, diepgang, meesterschap. (Jeroen van Deutekom)

“I have been practicing Chi-Kung with Cosima for six months and already I have experienced progress far beyond my initial expectations. By practicing this program you will blow open your mind to the limitless potential chi-kung has to offer, and feel humbled that your understanding of the workings of your own body had been previously completely hidden from you.” (Thijs Bierman)

Cosima weet als chi kung instructor de art als geen ander te verbinden met het dagelijks leven, zodat de les geen bubbel is waar je in- en uitstapt, maar deel vormt van de stroom van je dag. Ze legt werken met energie helder uit, met veel humor, verhalen, en metaforen, en stimuleert je om het zelf uit te proberen. Ook voelt Cosima haarfijn aan welk stukje van haar uitgebreide kennis en vaardigheden jij (al) kan integreren. De sfeer die ze in haar lessen creëert is even licht, gezellig en zacht als gefocust, krachtig en diep. Ik kan niemand bedenken bij wie ik op een jaar tijd met zoveel vreugde zoveel heb geleerd. Een meester en een heler. Dank je! (Lien de Coster, Leaves of Lien)

Thank you Cosima! My first experience practicing Chi Kung was simple, natural and easy-to-follow but yet very powerful and filled with beautiful energy. (Christina Petsani)

Hi Cosima,

‘Happy training met Cosima Scheuten’ zou een mooie titel zijn, die wij als leerlingen zouden kunnen geven aan zo’n een foto. Zonder te willen overdrijven, … de groep is in 3 jaar veranderd van een groep 55+ssers, die met moeite konden bewegen, naar een fittere, happy groep, die bewust is geworden wat de positieve effecten van Chi Kung zijn op hun gezondheid en indirect ook leven. Lieve groet, Nadia (uit een mail van Nadia Mabrouk n.a.v. een foto uit de les).

Dank je voor een prachtige les gisteren” (Hay Beurskens).
Je geeft echt goed les. Heel duidelijk en overtuigend” (Machteld Zoetmulder).
Je hebt vanavond een fantastische les neergezet. De energie-cirkel was voor mij erg intens en prettig. Erg bedankt. Voel mezelf heerlijk rustig en tevreden” (Ronald Jansen).
Het was mij een waar genoegen om je lessen bij te wonen” (Frank Radema).
Bij jou heb ik pas geleerd om te staan, ik heb daar mijn hele leven moeite mee gehad

Heel bijzonder hoe je met je vak bezig bent. Ik ben pas drie weken bij je aan het trainen en ik ben zeer onder de indruk. Er gebeurt veel met mij, na een uurtje trainen al. En dat terwijl ik net een vierjarige opleiding tot zenshiatsu massagetherapeut heb gevolgd, waar ik al een bijzonder proces heb doorgemaakt. Het proces gaat door, en ik leer bij jou weer verder. Heel inspirerend. Dank voor je mooie en bijzondere ‘zijn’ en de input”. (Elly Kunst)

Na vier weken s’nachts geen pijnmedicatie meer
Beste Cosima, ik wilde je even laten weten dat ik sinds een week niet meer mijn avondpijnmedicatie hoef te nemen. Ik leg het niet eens meer voor alle zekerheid naast mijn bed. Iedere dag beoefen ik een uur, op z’n minst, en ik voel me stukken beter. Ik kan (nog) niet zonder de dagpijnmedicatie om de dag fatsoenlijk door te komen maar dit is al zo’n verbetering. Heel erg dank voor je fijne lessen. Hartelijke groet Edith Geuzebroek” (Dit effect is opgetreden na 4 weken training en Edith boekt nog steeds vooruitgang).

“Lieve Cosima, Een van de beste dingen dit jaar is het feit dat ik jou heb leren kennen als bijzonder leraar en mens. Bedankt voor je manier van lesgeven. Sinds ik Chi Kung doe, is het verschil in mijn lijf en leven met de situatie in de afgelopen tien jaar niet te beschrijven.” (Edith Geuzebroek)

IMG_0150

Geen schouderpijn meer, energie, rust, ontspannen, goed voelen, lachen
Volgens mij hoorde ik van mijn buurvrouw over Chi Kung, hoe goed zij zich voelde na afloop van een les van Cosima. Ik had jaren, ik weet niet hoe lang al last van mijn rechter schouder/arm. Vijf jaar hatha yoga oefeningen hielpen niet echt, maar ik vond het goed voor mijn lenigheid en rust. Toen deed ik een Chi Kung les, eerst vond ik het raar om alleen te staan en bijna niks doen … maar al naar 4 of 5 lessen voelde ik ineens niet meer de pijn in mijn rechter schouder/arm, de pijn was weg! Wat een wonder, alleen maar door een beetje staan en kleine oefeningen doen. Na de les voel je ook vol van energie en rust in je lijf, alle haast en drukte is weg, ik voel mij dan zo goed. Het is ook gezellig, we lachen veel en zijn ontspannen.” (Marja van Hove)

Verrassend, napret en goede energie, leerzaam, inspirerend
“Niet alleen de les, maar ook de fysieke reacties daarna hebben me goed
gedaan. Het blijft ook in mijn aandacht. Dat vind ik prettig en verrassend
(napret en goede energie). Chi Kung, en de wijze waarop jij het overbrengt, is voor mij leerzaam en inspirerend …” (uit een mail van Tanja van Zuilen)

Heerlijk om 1 uur in de week mijn gehaaste bestaan even te vergeten” (Anne Mos)

Intense rust, balans, lichaam en geest, heerlijk gevoel, minder rugpijn
De simpele bewegingen geven mij een intense rust. Voor mij is het de kunst om de bewegingen met een stille geest te kunnen uitvoeren. Ondanks dat het simpel lijkt, zit er een enorme verdieping in de bewegingen en visualisaties. Voor mij is het een ultieme manier om lichaam en geest aan elkaar te koppelen. Na de oefeningen voel ik me rustig en in balans, een heerlijk gevoel. De laatste maanden kan ik zeggen dat ik stukken minder last heb van rugklachten, wat wel normaal bij mij was. Of dit door de qi gong komt kan ik niet met zekerheid zeggen, maar ik denk het wel” (Onno van Neijenhoff)

IMG_0149 - kopie

Darmproblemen en benauwdheid zelf oplossen, rustig worden
“Dag Cosima, ik wil je even vertellen dat de oefeningen van Chi Kung zo goed werken. Iedere dag doe ik de warming-up, 2x een kwartier. Soms nog een andere oefening daarna. Een belangrijk moment was dat ik een benauwdheidsaanval zelf kon oplossen met mijn ademhaling en mijn handen. Ik werd er rustig van. Zo ook mijn darmproblemen. Handen op mijn buik en rustig ademhalen. Mijn energie ging naar mijn darmen. En, het werkte! Haast niet te geloven! Daar ben ik blij mee. Hartelijke groet van Anna” (Anna Adema)

chi kung (qi gong) - Cosima Scheuten

Balans, focus, concentratie, minder stress, ontspannen, fit
“Ik heb het meeste gemerkt dat ik mij beter kan concentreren en dat ik
minder snel afgeleid ben. Dat laatste vind ik het leukste effect aangezien ik nogal snel afgeleid kan zijn. Mijn focus is door Chi Kung vooruit gegaan. Dat komt goed van pas om te kunnen
studeren. Verder ben ik minder snel gestrest of geprikkeld, en voel ik mij ontspannen en meer fit. Over het algemeen voel ik mij daardoor veel meer gebalanceerd.” (Shiva Shazad)

Onthaasting, lenigheid, goed middagdutje, gelach
Wat het ook is, Chi Kung-oefeningen doen iets met mijn lijf en geest. Ik heb last van korte bovenbeen-spieren. Met subtiele, zachte oefeningen merk ik dat ik leniger word. Voor mijn geest is de onthaasting in het uurtje fijn. Je kunt je afsluiten maar er zijn ook momenten van uitwisseling en gelach. Ik kom eruit als uit een goed middagdutje.” (Arno Schans)

De lessen brengen rust in mijn lijf en leven, sinds ik begonnen ben, ik voel mij meer in balans en mijn knieen voelen sterker. Wat ik leuk vond was, dat Cosima is een bron van kennis en zij deelt dat in de lessen Ik vond het bijzonder hoe je les geeft en hoeveel ik geleerd heb in een korte tijd, bedankt! (Susan Mc Hale, Tai Chi les)
 chi kung (qi gong) - Cosima Scheuten

Zhan Zhuang Chi Kung (Qi Gong) – TAO geomancy – Feng Shui – Amsterdam


 

 

Cosima Scheuten | ZHAN ZHUANG CHI KUNG | lessen en training| ervaringen van deelnemers | AMSTERDAM